Левски изигра много силен мач срещу Лил, но загуби нещастно с 0:1. Единственият гол вкара Шеджу в 49-ата минута. "Сините" изпуснаха най-чистите си положения чрез Даниел Младенов и Йордан Милиев.

В началото на мача Левски започна много добре и чрез Дани Младенов създаде най-добрата си ситуация в мача. Той получи отличен пас от Гарра Дембеле и се озова сам срещу вратаря, като стреля много силно, но Ландро изби в ъглов удар.

Постепенно домакините успяха да наложат натиск и бяха пълни господари на терена в следващите 30 минути. В 19-ата минута Оберниак уцели горната греда над Божидар Митрев. Няколко минути по-късно младият страж на "сините" спаси ситуация, при която Фро се измъкна очи в очи с него.

В последните 15-ина минути обаче Левски се съвзе и създаде няколко добри ситуации пред вратата на домакините. В крайна сметка обаче полувремето завърши при този резултат.

Началото на втората част обаче започна кошмарно за Левски. В 49-ата минута Мулдер не се намеси добре, топката падна на главата на Шеджу и той откри резултата - 1:0. Този гол обаче не стъписа отбора на Левски, а дори напротив - момчетата на Ясен Петров започнаха да атакуват все по-масирано.

На няколко пъти "сините" можеха да изравнят. Два удара на Мулдер минаха покрай вратата, а Милиев бе близо до гол в 86-ата минута, но стреля в аут. Така, Левски направи никак не лош мач, но в крайна сметка загуби от Лил и остана на трето място в групата с 3 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!!


КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА
1. Спортинг - 9 т.
2. Лил - 4 т.
3. ЛЕВСКИ - 3 т.
4. Гент - 1 т.