Американката Линдзи Вон оцени като изключително трудно днешното състезание в Банско за Световната купа, където остана трета след Анна Фенингер и Тина Мазе в супергигантския слалом.

"Направих грешки в горната част на трасето, но успях са компенсирам и да стигна до третото място, каза Вон. Чакам с нетърпение състезанията в Гармиш Партенкирхен. Анна действително ми води малко в класирането за Световната купа в супергигантския слалом и се надявам, че там ще имам успех."

Линдзи Вон каза още, че не е очаквала толкова бързо да дойдат добрите резултати след дългото й отсъствие поради контузия.

"Винаги съм вярвала, че мога да се върна на върха, но не и чак толкова бързо, каза най-популярната в момента скиорка в света. Затова с нетърпение очаквам следващия сезон, защото тогава ще се състезавам повече на гигантски слалом, мога да го правя и в спускането и супергигантския слалом с малко повече тренировки."

В отговор на въпрос Линдзи Вон каза, че вчера е била малко ядосана от гледна точка на сигурността, че е било разрешено да се спусне в мъглата.

"В подобни условия скъсах връзки в коляното в Шладминг, когато пак състезателната линия бе прекъсната на няколко пъти, виждате каква мъгла беше, посочи американката. Наистина казах, че не бе правилно да ни пуснат в такива условия за се състезаваме. Аз отдавна съм в Световната купа и искам да направя нещо малко повече за сигурността на скиорите."