Единственото, което можа да каже треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола след тежката загуба на неговия отбор от Порто с 1:3 в първия четвъртфинал от Шампионската лига, беше, че той остава оптимист за реванша. Поражението беше срамно заради безумните индивидуални грешки на неговите футболисти, които оставиха на три пъти нападателите на Порто "очи в очи" с Нойер.

"Факт е, че сме разочаровани и от представянето си, и от резултата. Имаме обаче 6 дни, за да се подготвим за реванша. Трябва да си отдъхнем и да помислим какво да променим. След 0:2 ни беше много трудно, но смятам, че в средата на първото полувреме овладяхме инициативата. В тези минути контролирахме мача, затова не мога да кажа, че съм изцяло недоволен. Порто обаче се защитаваше перфектно", коментира Гуардиола.

"Опитахме всичко възможно, но не се получи. Съперникът ни е много силен физически отбор. третият гол ни извади извън релси. Въпреки всичко, мисля, че в ответния мач ще успеем да наваксаме, а феновете ще ни помогнат за това", уверен е наставникът на Байерн.