Отборът на Черно море надигра шампиона на България - Лудогорец, но не успя да се поздрави с крайния успех в срещата между двата тима от втория кръг на „А" група.

Двубоят във Варна завърши така, както и започна - при резултат 0:0, като определено домакините са тези, които биха могли повече да съжаляват за пропуснатите три точки.

Гостите от Разград пък не успяха да открият головата си сметка през новото първенство във втори пореден сблъсък, като на старта се препънаха сериозно в новака в елита Хасково, отстъпвайки с 0:1.

За варненци това бе втори пореден хикс, след ремито в Стара Загора, регистрирано при визитата на Берое (1:1).

Срещата днес започна с масиран натиск на „моряците", които буквално не позволиха на съперника си да напусне своята половина до 20-ата минута.

В 5-ата минута Черно море демонстрира, че разполага с качествени състезатели, които не се свенят да стрелят от далечна дистанция, като първо Божилов изпробва рефлексите на Стоянов, а при добавката задната ножица на Райков не постигна търсения резултат.

Всичко, в което се изразяваха акциите на Лудогорец, се изчерпваше в епизодични, изключително слаби удари на Марселиньо, като на два пъти той втрещи целия щаб на тима си, едва добутвайки топката до Китанов, от иначе изгодни ситуации за отбелязване на гол.

В 39-ата минута шут на Ешпиньо от свободен удар разтресе напречната греда на вратата на домакините, като това бе и положението, което се доближаваше най-осезаемо до гола, в полза на Лудогорец.

През вторите 45 минути ситуацията на терена не се промени особено много, като отново топката се владееше повече от варненци, а разградчани очакваха шанса си на контраатака.

След точно час игра Абало демонстрира класа, проби през лявата страната от нападението на гостите, но изстрелът му рикошира в крак на бранител и излезе в корнер.

Така в крайна сметка двата тима си поделиха по една точка от днешния мач, като това със сигурност не радва нито Черно море, нито пък шампиона на България.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА И КОМЕНТАР ПО МИНУТИ ОТ МАЧА - ТУК!