Годишният финансов отчет на ЦСКА извади на светло отчайващото финансово положение на клуба. Според данните „червените" са изхарчили изключително много пари за дела, заплати, амортизации и т.н. За две години клубът е изразходил умопомрачителните 21 млн. лв.

На фона на тези внушителни суми, разходите по ДЮШ буквално шокират с нищожността си. За школата на ЦСКА са похарчени 34 000 лв. За сравнение разходите за дела са 923 000 лв. Дори битовите сметки за ток, телефон и вода са повече от тези за ДЮШ - 58 000 лв.

34 000 лв за година! Това прави около 2 800 лв на месец за децата, които мечтаят да станат като Стоичков, Бербатов и Стилиян Петров. Разбира се, парите не са за самите тях - те са за заплати на треньорите им, наемът на терените и различни такси. Ясно е, че отделената от клуба сума, няма как да покрие тези разходи. И тук идват на помощ таксите, които децата плащат, за да са част от тази школа. С тях клубът плаща текущите задължения, които всеки месец се трупат все повече.

Политиката на клуба изглежда меко казано „сбъркана". Клуб, който дава два пъти повече за ток и вода отколкото за школата си, няма как да очаква изключителни резултати от нея. Всеки един модерен европейски отбор изгражда модела си отдолу нагоре. Обръща се голямо внимание на школата. Инвестира се в терени, треньори, обучения за децата, а резултатите не закъсняват. Много от децата в последствие влизат в мъжкия футбол, а някои от тях стават и истински звезди.

Старши треньорът Христо Янев не еднократно даде да се разбере, че иска да залага на талантите от ДЮШ. Валентин Антов и Божидар Чорбаджийски изглеждат изключително светъл лъч за „армейското" бъдеще. Ще има и още таланти, които ще радват публиката на ЦСКА. С тази политика, обаче школата е обречена. Така ще бъде докато разходите за съдебни дела са 27 пъти повече от тези за ДЮШ.