Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова ще връчи почетни чекове на медалистите и призьорите от Младежките олимпийски игри в Нанджин и от световните и европейски първенства, провели се в нейния мандат.

Финансови стимули ще получат треньорите и щабовете на отделните федерации. Общият размер на средствата, които ще бъдат предоставени, е 846 525 лева.

Официалната церемония, организирана от Министерството на младежта и спорта, ще бъде на 23 октомври /четвъртък/ от 11,00 часа в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски”.

Своите премии ще получат параолимпийците, атлетите от Спортната федерация на глухите, състезателите от спортовете художествена гимнастика, кану-каяк, бокс, вдигане на тежести, спортна стрелба, спортна гимнастика, джудо, лека атлетика, модерен петобой, борба и гребане.

Индивидуалните награди са регламентирани в Инструкцията за награждаване на спортисти с парични средства от Министерството на младежта и спорта за постигнати призови класирания през 2014 година.