Вратарят на националния отбор и Мерсин Николай Михайлов подчерта напредъка, който се забеляза в тима по време на двубоя срещу Италия (2:2).

"Първото полувреме играхме силно, второто силите ни свършиха и се видя и класата на италианците. Радостно е, че спечелихме точка пред новия треньорски щаб. Настроението в отбора е добро. Поставихме добра основа да градим за следващите мачове. Във футбола трябва постоянство, а не да редуваме добри и лоши мачове. Второто полувреме бе много трудно, особено в последните 30 минути. Италианците доста ни затрудняваха в изнасянето. Ние имаме доста проблеми, защото много футболисти не играят редовно и това си оказа влияние. Най-важното е че имахме хъс. В последните мачове като че ли бяхме изгубили настроението и хъса за борба. Срещу Италия го имаше това нещо и хората са доволни. Съжаляваме единствено, че не взехме трите точки. И при Пенев започнахме добре, но после нещата тръгнаха надолу", заяви Ники в предаването "Зона спорт" по bTV, като коментира и головете, влезли във вратата му.

"В първата ситуация бе трудно да боксирам топката, защото едва я достигнах с пръстите на ръката си. Данчо пък влизаше с голяма скорост и нямаше как да реагира. Говорих с много хора, но ситуацията бе деликатна и трудна. Аз не можех да тръгна да пресичам, нямаше как да променя траекторията на топката. Не мога да си давам оценки. При втория гол той стреля в наказателното поле от 6-7 метра, нямаше как да реагирам. Напоследък въпросите винаги са едни и същи - защо пазя аз или защо пази Владо. Тежко е да си сам срещу всички. Който и от нас да пази, винаги се изопачават нещата и се търси под вола теле. С Валери не сме били в една стая, а в съседни стаи. Не знам откъде тръгна тази информация. Вместо да се концентрираме върху мача, ние говорим за това кой с кого спи. Аз нямам проблем с Божинов. Запазвам добри чувства и към Алисия и към сина му и затова го изведох преди мача, защото му бях обещал", разясни Михайлов.

"Аз доказах, че трябва да съм номер 1 в Мерсин, но все още не мога да кажа, че съм твърд титуляр. Причината за това е, че има ограничения за 5 чужденци в мача, а ние имаме 8 в отбора. Имам още година договор с Мерсин и ще видим какво ще се случи. Достоверна е информацията, че работя вече с Жорже Мендеш. Контактът го направи приятел на баща ми. Той е мениджър с много сериозни познания, като негови клиенти се играчи като Роналдо, Хамес Родригес и други. Обеща ми през лятото да ми намери стабилен отбор, подходящ за мен", сподели още той.

"В България клубовете водят неправилна политика от много години. Едва като се стигна до дъното, започнаха да се чудят какво да правят. Трябва да се промени всичко от А до Я. Никъде по света няма как феновете да получат акциите без пари. В големите първенства има фенове, които държат акции, но те са си ги закупили. Батков, добър или лош, дава много пари за Левски. Положението у нас е лошо. Банки фалират, хората нямат пари, заплатите са ниски. Нещата са много зле, наистина много зле", завърши Ники.