"Само Федерер би имал същия успех на толкова бързи настилки, каквито бяха навремето", заяви шампионът от Уимбълдън 1987 Пат Кеш.

Легендата даде любопитно интервю, в което говори по много теми. Една от тях беше дали може да се каже, че поколението на Голямата четворка е най-доброто в историята.

"Не. Как може да се твърди, че тяхното поколение е по-добро от това на Бекер, Лендъл, Виландер, Макенроу, Льоконт или мен? Също така става въпрос за съвсем различни стилове", убеден е австралиецът.

Той сподели и виждането си за ситуацията около Рафаел Надал. "Не знам дали може да изкара цял сезон без контузии. Когато започна, нямахме съмнение, че ще се състезава успешно поне до 30, но сега е на 28, а последните му 2-3 сезона са белязани от постоянни травми. Доста често му се наложи да отсъства, след което да се завръща на корта. Неминуево идва моментът, в който главата и тялото казват: "Достатъчно, дотук!".

"Но Рафа със сигурност има шанс да прибави още титли към колекцията си от 14 от Големия шлем. Той беше близо миналата година на Australian Open, но контузията му попречи. След това все пак се наложи на Ролан Гарос.

Ако Рафа е здрав, той е най-добрият, но всяка контузия, всеки инцидент отнема от самочувстието. Миналата година казах, че ще му трябват поне шест месеца, за да върне формата си, а той доста по-рано започна да печели титли".