Лудогорец стяга мащабна селекция, с която да гони титлата напролет и нов пробив в групите на Шампионска лига през следващия сезон, пише на първа страница вестник "Меридиан мач".

За целта „орлите" ще привлекат 4 или 5 нови футболисти. Те ще са чужденци, които вече са били наблюдавани от спортния директор Методи Томанов. Както е известно, легендата на ЦСКА бе месец и половина из цяла Европа, където търсеше подходящите за целта футболисти. Техните имена вече са набелязани и до дни ще започнат преговорите.

За повечето от въпросните играчи ще бъдат платени и трансферни суми. Любопитно е, че ударната селекция ще бъде осъществена, дори и Лудогорец да отпадне от Европа. Ако пък отборът победи Ливърпул утре и по този начин си гарантира участие в Лига Европа напролет, то новопривлечените играчи ще натрупат опит в битките на Стария континент преди истинския тест - квалификациите за Шампионската лига през следващото лято.

За да се стигне до тях обаче, пред Лудогорец има една много важна задача - настоящият лидер в класирането ЦСКА да бъде изпреварен. В момента преднината на „червените" е 5 точки. „Орлите" имаха шанс да я намалят, но в събота двата отбора завършиха 1:1 в голямото дерби на „А" група. Все пак през пролетта двата отбора ще се срещат още два пъти.

Иначе Методи Томанов наблюдава играчи в Португалия, Испания, Румъния и Холандия. За сериозните намерения на Лудогорец говори и друг факт - от настоящите титуляри ще бъдат продадени максимум двама. В момента сериозен интерес има към трима от футболистите на шампионите - Жуниор Кейшара, Марселиньо и Роман Безяк. За всички тях вече бяха отказани невероятни във финансово отношение оферти, но след добрите им изяви в Европа интересът към тях се засилва все повече.

Така за Кейшара освен португалските грандове Бенфика и Порто, в битката с огромна за родните стандарти оферта се включи и Бешикташ. Очаква се повечето от новите футболисти да бъдат привлечени преди Нова година, за да може да са на разположение на Георги Дерменджиев за първата тренировка за 2015 г. Така те ще имат повече време за аклиматизация.