Вече бившият национален селекционер-Любослав Пенев бе гост в рубриката „Под прицел" на предаването „120 минути" по БТВ. Специалистът най- накрая наруши своето мълчание и в пространно интервю сподели за всичко, което доведе до неговото освобождаване от държавния тим.

Изказването му може да бъде сложено в графата „емблематични", тъй като изрече много от скритите истини за състоянието на родния футбол. Пенев коментира изключително остро част от Изпълкома на БФС, определяйки ги за най-големите виновници за случващото се в най-популярния ни спорт.

„Жертви" на пиперливия му език станаха Венци Стефанов, Кирил Домусчиев, Емил Костадинов и Йордан Лечков. За всеки един от тях, Пенев каза повече от скадални неща, които със сигурност  ще предизвикат огромен скандал в медийното пространство.

„Ел Голеадор" си пожела само хора, които разбират от футбол, да бъдат в управата на БФС. Бившият нападател дори разкри, че мачът България-Малта може би е бил уговорен.

Легендата засегна и темата Димитър Бербатов, обвинявайки директно Йордан Лечков, че е човекът, който е попречил за завръщането на Митко в националния тим.

ЕТО КАКВО СПОДЕЛИ ЕМОЦИОНАЛНИЯТ ЛЮБО ПЕНЕВ!

„Не съм на 18 или 24 години и като казвам Любо Пенев, това значи сериозен  човек работохолик, честен и много прям. Обичам да слушам хората и да водя дискусии. Във футболните среди послушко значи треньор, който е напълно зависим от началнциите си. Вземи този, вземи онзи.... Това по мое време нямаше как да стане. При мен имаше йерархия, а не анархия. Началникът бях аз. Прав, крив, донякъде  успявах."

„Нямам такава информация дали съм бил предаден. Защо освобождават мен, а не футболистите!?" През последните 4 седмици, четох , гледах , слушах доста изказвания от хора, които са в Изпълкома. Не приемам нито критиките, нито оценките за моите работи. Те не са играли професионален футбол, нямат лиценз за треньори, а коментират.

ВЕНЦИ СТЕФАНОВ

„Той казва: „Любо  е сменен, а не изгонен". Това обаче няма значение. Признавам играхме слабо. Не се представихме добре, но Венци говори така, защото нямаше играч на Славия в националния. Защо не говореше така, когато виках Радослав Димитров!?"

КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ

Той може да си брои корабите по пристанищата, да говори за хапчетата си, евентуално. Домусчиев е много нисичък в чужбина. Аз не приемам тези хора, които не са се занимавали с футбол да коментират. Помагайте, спонсорирайте, но когато говорите за тази игра се допитвайте. Човек, който говори повечко, говори глупости. Все още се водя национален селекционер. Не приемам тези хора, да определят посоката на българския футбол. Говорят ми за облик на отбора, а ти не знаеш какво значи координация, вътрешен, външен...все сложна терминология за Домусчиев. Те не ме познават". Домусчиев не са го пускали в училище да играе футбол. Само е гледал отстрани.

ЗА ПРИЯТЕЛСТВОТО!

Лечков и Костадинов онзи ден са били доста смешни в провеждането на една тренировка в НСА. В миналото аз на тях съм им бил приятел, но те на мене, не! Те не са ми приятели! Всеки да си знае мястото в гьола! Те са двамата отговорници за българския футбол. Лечков съм го виждал два пъти на тренировка на националния отбор. Костадинов пък изобщо не ходи на младежите.

ЕМО Е НЕГРАМОТЕН! ЩЕ ПРОМЕНЯМЕ АЗБУКАТА!

2007-ма година се прибирам вкъщи и по телевизията виждам Емо Костадинов. Помня какви правописни грешки правеше  в книгата за спомени на „Шоуто на Слави" . Още помня как написа „бАди такАв, какАвто си"! Леко ми идва неграмотен! Ще променяме азбуката, май! Той е с малко знание за позицията, която взема в БФС. Не е лошо момче!

ЛЕЧКОВ-ТОЙ ПОПРЕЧИ ЗА ЗАВРЪЩАНЕТО НА БЕРБАТОВ! ПЪЛЕН ЛИЦЕМЕР!

„Винаги съм му бил на разположение да си говорим. Той е един от известните лицемери във футболния съюз. Фактът, че го виждам веднъж или два пъти няма значение. Той явно чете по различен начин значението на думите. Той ли ще ми говори за етика и дела! Колко дела има този човек? Как изобщо е на свобода!? Бе на път да затрие града си и футболния отбор!"

„Бербо бе на косъм да се върне и в последния момент стана нещо!?!? Лечков и Костадинов само знаят да критикуват. Срещу Малта имаме 40 центирания-абсолютна доминация! Владеене на топката 60%, 23 удари в посока на вратата, 2 греди, 1 гол и пропусната дузпа. Един нападател от ранга на Бербатов щеше да бъде много важен в този мач. Нямаме топ футболисти!"

Пази боже, сляпо да прогледа! След мача с Малта  вече имам съмнения, че е имало заговор срещу мен. Аз съм горд от това, което щаба постигна. Ние взехме почти един погребан отбор, научихме го да тича и да играе добър футбол. Не във всички мачове, но това ни е нивото. Когато най-добрите ни играчи не са във форма, няма как да бъдат полезни на националния тим. Лечков е основният виновник за това Бербатов да не играе в националния отбор. Бербо, ако играеше под мое ръководство, щеше да счупи много рекорди и да побеждаваме!"

Щом са постигнали грешка с мене, ами да си подадат оставката! Аз благодаря на всички фенове, бивши и настоящи треньори, за подкрепата! Матеус е усетил много добре как стоят нещата в България в своята автобиографична книга. Много хора били заложили 20 евро на Х на България-Малта, не знам какво може да значи това! Пред фактите и боговете мълчат"