С два бързи гола в средата на втората част Португалия победи гостуващия България с 2:0 в среща от група 3 на европейските квалификациите за младежи до 21 години. Двубоят беше дебют за новия наставник на "трикольорите" Иван Колев.
    
След поражението останахме на последно място в класирането само с 3 точки от 6 мача, докато Португалия се доближи на 6 точки от лидера Англия, който е с мач повече.

Срещата в по-голямата си част премина равностойно, въпреки че португалците имаха повече положения за гол. В 8-ата минута дойде първо положение за домакините, но Николай Михайлов отби в корнер силен удар от дистанция на Пауло Машадо.
    
Малко по-късно домакините поискаха дузпа след съприкосновение между Мартин Кавдански и Жоао Морейра в наказателното поле, но реферът Матей Юг прецени, че нарушение няма и посочи играта да продължи. В 20-ата минута българите получиха добър шанс да открият, след като Николай Димитров се измъкна от дясно, но стреля високо над гредата.
 
Малко по-късно Михайлов спаси опасен удар на Мануел Фернандеш, а в 24-ата минута Морейра засече от въздуха центриране в наказателното поле на Бруно Гама, но стражът на България отново се намеси блестящо и предотврати сигурен гол. До почивката ритъмът и качеството на играта паднаха и до други опасни положения не се стигна.

Португалия заигра по-активно след почивката, но в 51-ата минута България можеше да поведе. Ивелин Попов намери Николай Димитров в ляво в наказателното поле и крилото на Левски шутира ниско по диагонала, но край целта.

В 65-ата минута домакините получиха правото да изпълнят фаул близо до ъгъла на наказателното поле по левия фланг. Капитанът Мануел Фернандеш центрира към вратата, Михайлов изби, но топката попадна в краката на Жоао Морейра, който с шут от 6-7 метра по диагонала откри резултата.

Само две минути по-късно Карлос Салейро удвои с удар по тревата от 25 метра след 40-метров пас на Мануел да Коща. Изстрелът на резервата влетя в долния десен ъгъл на българската врата край плонжа на Михайлов. В 71-ата минута Иван Иванов беше близо до почетно попадение. Той стреля опасно с глава от десетина метра след центриране от ляво, но вратарят Рикардо Баптища се разтегна и с върха на пръстите си отклони топката в гредата, след което тя излезе в ъглов удар.
    
В 86-ата минута Пауло Машадо пък можеше да направи резултата класически, но ударът му от границата на наказателното поле премина край гредата. В самия край Николай Димитров центрира от дясно към границата на малкото наказателно поле, Баптища се намеси колебливо като изби право в тялото на притичалия Владислав Мирчев, но рикоширалата топката премина над опразнената врата.

ПОРТУГАЛИЯ (мл) - БЪЛГАРИЯ (мл) 2:0

ПОРТУГАЛИЯ: Рикардо Баптища, Бруно Перейриня (46 - Салейро), Вашко Фернандеш, Мануел да Коща, Анунес, Пеле (63 - Хелдер Барбоса), Мануел Фернандес, Пауло Машадо, Виериня, Жоао Морейра (78 - Селестино), Бруно Гама

БЪЛГАРИЯ: Михайлов, Мартин Кавдански, Николай Бодуров, Иван Иванов, Виктор Генев (57 - Генев), Любомир Божинов (86 - Владислав Мирчев), Владимир Гаджев, Ивелин Попов, Мариан Огнянов, Николай Димитров, Атанас Курдов (66 - Дани Кики)

Стадион: "Алфонсо Енрикеш"

Съдии: Матей Жуг, Боян Юл, Робърт Вирнстейн (Словакия)

Жълти картони: Виериня, Пеле, Фернандеш (П), Генев, Огнянов, Дани Кики (Б)