Медал от световното първенство! Това е мечтата на националния селекционер по волейбол Пламен Константинов. Първият двубой на тима от Световното първенство е срещу Мексико на 1-ви септември. България е в група Ц на световното световното първенство с отборите на Мексико, Канада, Китай Египет и Русия. "За мен би било сбъдната мечта да спечелим един медал от световното първенство вече като треньор, защото като състезател съм го печелил", заяви Константинов. 

Според него, Матей Казийски трябва да разграничи националния отбор от федерацията. "Разочарование няма. В крайна сметка това е негово решение. Каквито и разминавания да имаш, трябва да си поставиш приоритети. Това е национален отбор и той не е частния или личен отбор на никой, не е мой, нито на някой от федерацията. Това е национален отбор", каза новият треньор. 

"Преди каза, че не иска да играе в тази ситуация и сега, ако се върне ще се окаже, че си върти дупето с извинение. Не му е лесно и на него със сигурност", пък бяха думите по темата на либерото Теодор Салпаров. Той има разтежение и днес не тренира с отбора, но от утре ще се включи в подготовката.

Завърналият се в тима Андрей Жеков пък тренира допълнително. "Всичко е наред засега. Има малко умора от работата, която вършим, но това е нормално на този етап. Най-важното е да няма контузии. Надявам се с моя опит да мога да помогна, но в крайна сметка всеки един в отбора трябва да поеме своята отговорност", заяви Жеков.

На 1 септември България играе срещу Мексико в първия си мач от световното първенство в Полша.