Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Станков е оптимист за предстоящото домакинство на Черна гора в евроквалификация, която ще се играе утре от 18,00 часа на стадион "Българска армия" пред празни трибуни.

"Предстои ни много тежък двубой. Радостното е, че нямам проблеми с контузени играчи. Единствено Орлин Старокин има леки болежки, но до утре и той ще е готов", каза на официалната пресконференция днес треньорът Александър Станков.

Наставникът обаче не скри опасенията си от евентуално подценяване на съперника, тъй като срещата ще се играе пред празни трибуни. "Жалко, че няма да има фенове по трибуните. Имам известни опасения, тъй като се играе коренно различно, когато стадиона е пълен. Тогава сред момчетата има повече настроение. Аз обаче знам как да ги мотивирам и не вярвам да се стигне до подценяване", каза Станков.

Наставникът добави, че играчите му вече мислят за лятната почивка, но първо трябва да си я заслужат, като победят Черна гора.

"Момчетата са настроени за почивка. Всички разбират важността на мача с Черна гора и с нетърпение очакват да си свършат работата и да получат заслужен отдих", сподели Станков.

Той добави, че вчера е разговарял с Мъри за евентуалното подсилване на младежите с Валери Домовчийски.

"С г-н Стоилов вчера проведохме разговор. Той не е решил окончателно дали ще използва Валери Домовчийски за срещата с Беларус в сряда. Днес трябва да се разберем окончателно с него. Всичко е продиктувано от контузията на Мартин Петров, който е под въпрос за срещата на "А" тима. Със Стоилов ще уточним дали Домовчийски ще играе за младежите или ще остане при мъжете. Аз обаче имам три варианта за титулярен състав. Ако няма да мога да разчитам на Валери, ще прибегна към втория вариант – без него", завърши Станков.