Българският национален отбор по волейбол отново ни накара да се гордеем. „Лъвовете" започнаха по най-убедителния начин представянето си на Европейското първенство, побеждавайки силния отбор на Германия с 3:0. В отделните части се наложихме с 25:20, 25:17 и 25:20.

Възпитаниците на Пламен Константинов бяха класи над Бундестима и съвсем заслужено поведоха групата. В другата среща Холандия победи Чехия с 3:1. Утре България се изправя срещу Чехия от 20:30 часа.

В първия ден на първенството българската публика показа, че милее за волейбола и зала „Арена армеец" бе пълна до краен предел. Феновете създадоха уникална атмосфера, което даде криле на „лъвовете".

Момчетата на Пламен Константинов бяха отлични във всяка една фаза на играта. За първи път от много време сервисите ни бяха на ниво, а блокадата беше стабилна.

Двубоят стартира по отличен начин за нас. На първото техническо прекъсване отборът ни водеше с 8:2. Бундестимът опита да спре поредната ни успешна серия с две поредни точки. „Лъвовете" обаче не се дадоха и реализираха три поредни точки за 11:4. Второто техническо прекъсване дойде 16:11в наша полза. Българският състав продължи да се представя на отлично ниво. Виктор Йосифов успя с мощен сервис да направи резултата 21:14. Няколко поредни точки на германците обаче принудиха Пламен Константинов да иска прекъсване. „Лъвовете" успяха да затворят гейма след отличен блок на Георги Братоев за 25:20.

Вторият гейм също започна убедително за нас. Успешни блокади на Тодоров и Братоев доведоха резултата до 5:2. На първото техническо прекъсване „лъвовете" водеха с внушителното 8:2. Момчетата ни реализираха още две поредни точки за 10:2, след което германците намалиха за 10:3. На второто техническо прекъсване водехме с 16:7. Геймът бе затворен при 25:17.

В третия гейм отново бяхме над германците. На първото техническо прекъсване водехме с 8:6. Блокада на Теодор Тодоров пък направи резултата 14:8. На второто техническо прекъсване резултатът беше 16:10.  Германия намали пасива си до 4 точки при 19:15. Нашите състезатели успяха да затворят гейма и мача при 25:20.




Снимки LAP.bg