Стойчо Стоев вече не е треньор на Лудогорец. След мача с Партизан, завършил 0:0 на негово място бе назначепн помощника му Георги Дерменджиев. За една година Стоев успя да вкара отбора в Лига Европа, да стане шампион на България и да спечели националната купа. Завинаги в историята на Лудогорец и в неговата кариера ще останат отстраняванията на Партизан, победите в групите на Лига Европа над ПСВ Айндховен, Динамо Загреб и Черноморец Одеса. Както и отстраняването на Лацио в ранната пролет и стигането до осминафинал с Валенсия. Стойчо Стоев говори за Sportonline.bg за едногодишния си престой в Лудогорец, който бе пълен с емоции и положителни изживявания.

- Стойчо,извинявай, но трябва да поговорим за това, че вече не си треньор на Лудогорец. Как се чувстваш?
- (Смее се) И тогава го има във футбола. Във футбола треньорите не са вечни. Изключвам годините, в които сър Алекс Фъргюсън беше в Манчестър Юнайтед. И Арсен Венгер, който продължава да води Арсенал.

- Как се разделихте с ръководството на Лудогорец?
- С най-добри чувства. Знаеш, че аз не съм от конфликтните треньори. Осъзнавам също така, че Лудогорец ми вдигна нивото на треньор. При това на много високо равнище.

- След края на първенството се говореше,че можеш да отидеш в Англия. Защо не го направи?
- Да,имах възможност. Два отбора от Чемпиъншип имаха сериозно желание да ме привлекат. Но нещата бяха на кантар. И аз трябваше да решавам бързо. А и винаги съм бил лоялен и затова прецених,че трябва да остана в Лудогорец.

-Във футбола няма ако, но смяташ ли, че ако Лудоторец бе успял да вкара гол или два на Партизан сега нямаше да говорим за твоя раздяла с отбора?
- Така е. Но във футбола наистина няма ако. Каквото е станало е станало.

- Сега не съжаляваш ли,че не прие все пак една от английските оферти?
- Не,защото не обичам да се връщам назад. Гледам напред.

- Тогава оттук нататък в кой отбор ще продължиш треньорската си кариера и дали ще бъде български или чуждестранен тим?- (Пак се смее) Искам да се отдам известно време на семейството си и да си отпочина. После бих разгледал някои оферти. В момента българските отбори си имат треньори. От чужбина засега не са ми се обаждали. Така че в момента наистина имам нужда от почивка.


- Какво ти е мнението за твоя заместник Георги Дерменджиев?- Много културен човек с придобит опит в треньорската професия. Пожелавам на него и на отбора да елиминират Партизан и да се преборят за групите на Шампионската лига.

- Кои са твоите любими моменти от престоя ти в Лудогорец?- Разбира се когато вдигнах Шампионската купа с Лудогорец за мен това бе уникално изживяване. Същото бе и с Купата на България. А за мачовете от Лига Европа това бяха друг вид емоции. И всички положителни. А трилърът с Лацио, който в крайна сметка завърши в наша полза с това 3:3 го изживявам дори сега, когато говоря за него.