Манчестър Сити готви нова умопомрачителна оферта за един от лидерите на Арсенал - Джак Уилшър.

Ръководството на "гражданите" е готово да пренебрегне предупрежденията на мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, че неговият халф не е за продан и да отправи оферта в размер на 30 милиона паунда за услугите на полузащитника.

Преди по-малко от месец френският специалист призова конкурентите от Висшата лига да не се опитват да вземат английския национал, тъй като той категорично не се продава. Въпреки това именно 23-годишния вътрешен полузащитник е на челно място в списъка за селекция на Ман Сити и от "Етихад Стейдиъм" няма да се откажат толкова лесно от амбициите си да го привлекат.

Интересът на "гражданите" към Уилшър се засилва допълнително от факта, че другият им вариант за подсилване на халфовата линия на отбора с "домашно отгледан" футболист - Джордън Хендерсън от Ливърпул, пропадна, след като халфът на мърсисайдци подписа нов договор с клуба от "Анфийлд" и се обрече във вярност на "червените".

В последните години шефовете на Манчестър Сити наляха повече от 70 милиона паунда на "Емиратс", привличайки оттам Емануел Адебайор, Коло Туре, Гаел Клиши, Самир Насри и Бакари Саня. Сега те ще се опитат да вземат още един футболист на "артилеристите".