Собственикът на ЦСКА Александър Томов коментира обстойно последния скандал около клуба. Както е известно, УЕФА забрани на „червените" да правят трансфери до 2016 година заради дълг от 500 000 евро към бившите играчи Бернардо Тенгариня и Нилсон Антонио.

„Ще дадем този случай и онзи с Пакурар на прокуратурата. Част от безобразията на еднао безобразно управление.  Идват някакви играчи за по няколко мача. После или ги връщат, или изчезват. Ще обжалваме решение. Процедурата вероятно ще бъде догодина в Лозана. Мен ме е срам как е станало. Комуто и да плащат, тези хора са правили невъобразими неща. Някой си играл няколко мача, после иска половин милион.... ЦСКА ще плаща един грях на едни грешни хора. Всичко ще платим", заяви Томов след разгрома с 5:0 над Марек.

Не желая да се занимава с предишните собственици. Това е ниво Металург Перник - 1993 година. Извинявам се, че говоря за Металург. Това се неща, решавани по кръчмитге, документи, които ги няма", посочи шефът на ЦСКА.

„Знаехме обема на дълга, но не знаехме че този случай ще бъде оценен от камарата по споровете във ФИФА. Ще трябва да преживеем тези изпитания. Ние изживяхме най-тежкото. А че тези хора ще продължават да мърсуват, да подкупват. Тези хора зависят от някой чичко-паричко. Затова са многотиражки."

„Юристите са оценили и е решение на УС, че има 7-8 яки клевети към, които лесно се доказват. Видях глупости - Томов профукал 150 000 за реклама. Нито един лев не сме платили. На Стойчо Младенов заплатата - лъжа. 7 месеца на са плащали нищо. 2 650 000 лева сме изплатили само на служители, футболисти и треньори."

„Имаме нужда от защита. Базата в Панчарево е погром. Фирмата, която е извършила погрома, е взела и откраднала и иска отново и съди. Това е пернишка фирма. Това са невероятни грабежи. Сетете не на кого е. Представихме на бившето правителство документи за инвеститор. 25 милиона лева! Докато не ни дадат стадиона, не можем да направим нищо. Очевидно сме обект на дискриминация. Това е инвеститор, за който ни помогнаха. Той е от Западна Европа и няма нищо общо с Азия", завърши Александър Томов.