Валери Божинов даде обширно интервю пред насъбралото се журналистическо множество пред стадион „Васил Левски".

Нападателят отново призова журналистите за респект и по-голям позитивизъм към националния отбор. Звездата на Тернана похвали треньорските похвати на селекционера Ивайло Петев, разкривайки че Кмета е върнал нужното настроение и самочувствие в българския лагер.

Божинов се изказа ласкаво и по адрес на своя съотборник в предни позиции-Ивелин Попов, който днес реализира първото българско попадение в мрежата на Салваторе Сиригу.

„Искам да поздравя Попето! Изигра невероятен мач и вкара уникален гол. Беше моторът на отбра. Отличавам него, защото понесе много критики в последно време и сега е нужно да му отдадем заслуженото"

„Италианците ни вкараха два нелепи гола. Имахме всички шансове да вземем трите точки. Видях борбеност, всеки един от нас се раздаваше максимално и помагаше с каквото може на своя колега. Ние нямаме големи единици като футболисти, но с колектив нещата може и да ни се получават".

„Петев внесе нужното настроение в отбора. Кара нас играчите да се чувстваме специални, едва ли не по-силни от италианците. Мога да кажа само добри думи за него".