Литекс и Ал Карама завършиха 1:1 в контролна среща, която се игра на стадион "Ум Ал Куайн". Проверката бе първа за ловчанлии от подготвителния лагер в Дубай.

Треньорът на ловчанлии Миодраг Йешич не можа да разчита в този мач на контузените Зоран Янкович (вдясно), Михаил Венков, Петър Златинов и Сандриньо. Дебют с екипа на "оранжевите" днес направиха новите попълнения Адриано Миранда, Емил Ангелов и Вилфред Нифлор. Другото попълнение Дубала пък изгледа отстрани проверката, тъй като страда от контузия.

Още във 2-ата минута Дуду бе изведен сам срещу вратаря на сирийците Ал Хафет, но страничния съдия маркира засада и спря атаката на българите.

В 8-ата минута Станислав Манолев бе фаулиран пред наказателното поле на сирийците. Дуду се нагърби с изпълнението на прекия свободен удар и след брилянтен удар с левия крак вкара за 1:0.

Две минути след това Ал Тайар се озова сам срещу Тодор Тодоров, но бе застигнат от Сичеро, който му отне топката. В ответната атака Фабиен Бударен отправи силен удар от далечна дистанция, който не намери целта.

В 17-ата минута сирийците пропуснаха да изравнят. Ал Хамаве излезе очи в очи срещу Тодоров, но вратарят на Литекс демонстрира отличен рефлекс, като изби топката в корнер. Две минути по-късно след триходова комбинация Ибрахим се озова в идеална позиция, но стреля високо над напречната греда на вратата на Литекс.

В 23-ата минута след центриране на Фабио и лошо излизане на Тодоров, топката попадна в Ал Тайар, който на празна врата изравнява - 1:1. Малко след това Дуду центрира от корнер, но Фабио изчисти с глава пред голлинията и по този начин равенството се запази.

В 33-ата минута Йешич пусна в игра резервния вратар от школата на ловчанлии Евгени Александров на мястото на Тодор Тодоров. Две минути след това Адриано Миранда центрира отдясно към Жуниор, който с глава прати топката в аут.

В 42-ата минута пред Евгени Александров дойде първото по-опасно положение. Младият страж на българите бе принуден да излиза и да лови топката от краката на Ал Кайар. Секунди преди края на първото полувреме след разбъркване в наказателното поле на Литекс Станислав Манолев изчисти топката в горната греда, след което тя попада в Ал Тайар. Нападателят обаче би в аут и двата отбора се оттеглиха на почивка при 1:1.

В началото на второто полувреме Йешич извърши 9 смени, като единствено игралите през първотото полувреме Евгени Александров и Джемал Берберович останаха на терена и след почивката. Сръбският треньор пусна в игра новите попълнения Емил Ангелов и Вилфред Нифлор, които както Адриано Миранда днес правят неофициален дебют за ловчанлии.

Подновяването на играта се забави с десетина минути, а причината за това предизвика бурен смях в лагера на Литекс. Играчите на Ал Карама използваха полувремето, за да отскочат до близка джамия, където проведоха следобедната си молитва, вместо разбор на играта през първото полувреме.

В 69-ата минута сирийците пропуснаха да доведат срещата до обрат. След бърза атака на Ал Карама отляво Ибрахим изскочи сам срещу Илия Николов, но вратарят на Литекс се намеси блестящо и изби в корнер.

В 81-ата минута Том и Нифлор организираха бърза атака, но не успяха да отбележат гол. Бразилецът направи страхотен самостоятелен пробив, след което изведе френският таран, на той се засуети и топката му бе отнета от Фабио.

До края на срещата така и не падна ново попадение и равенството 1:1 остана непроменено. Следващата контрола на Литекс в Дубай е в неделя срещу Залцбург (Австрия).

ЛИТЕКС - АЛ КАРАМА 1:1
1:0 Дуду (8), 1:1 Ал Тайар (23)

 

 


ЛИТЕКС: Тодор Тодоров (33-Евгени Александров (60-Илия Николов), Джемал Берберович, Алехандро Сичеро (46-Пламен Николов), Седрик Юрас (46-Седрик Камбон), Станислав Генчев (46-Том), Станислав Манолев (46-Иван Скерлев), Фабиен Бударен (46-Йеленкович), Адриано Миранда (46-Ивелин Попов), Карлос Томе - Дуду (46-Момчил Цветанов), Жуниор (46-Емил Ангелов), Крум Бибишков (46-Вилфред Нифлор)

АЛ КАРАМА: 22.Ал Хафет, 3.Фабио, 4.Абас, 13.Белал, 7.Айед, 10.Сандо, 29.Ал Шабле, 18.Малол, 9.Ал Хамаве, 19.Ал Тайар, 8.Ибрахим (през второто полувреме: Алкажа, Йосуф, Ал Шабле, Атас)

Дубай, ст. "Ум Ал Куайн" - 50 зрители
Съдия:
Мохамед Абдулалим
Жълти картони: Бударен, Том (Литекс), Ибрахим, Алкажа, Йосуф (Ал Карама)