Отборът на Манчестър Юнайтед финишира на четвъртото място в Премиър лийг. „Червените дяволи" не успяха да изпреварят конкурентите си от Арсенал и така момчетата на Ван Гаал ще трябва да минат през ситото на квалификациите, за да се завърнат отново в груповата фаза на Шампионската лига.

И докато доброто настроение царува на „Олд Трафорд", не такава е ситуацията в Хъл Сити. „Тигрите" станаха последният отбор, който се раздели с елитния си статут през този сезон. Селекцията на Стийв Брус не успя да победи именно Юнайтед, правейки нулево реми на своя „Кей Си Стейдиъм".

Всъщност, резултатът от този мач в крайна сметка нямаше никакво значение, тъй като прекият им конкурент за спасение-Нюкасъл взе витални три точки срещу Уест Хям. „Джордитата" подчиниха с 2:0 лондонския Уест Хям и така избегнаха огромния резил от това да се подвизават в Чемпиъншип. В герои за тимът от  Северна Англия се превърнаха Муса Сисоко и Хонас Гутиерес.

Доколкото конкретният двубой между Хъл и Юнайтед, „тигрите" имаха всички футболни аргументи да се поздравят с престижен успех. Абел Ернандес и съотборниците му обаче сътвориха куп пропуски. Не трябва да омаловажаваме и добрите изяви на Виктор Валдес, който днес доказа, че може да бъде и първи избор за титулярен страж на Юнайтед. „Червените дяволи" дори доиграха срещата с човек по-малко, тъй като безумен червен картон си изкара Маруан Фелайни.

ХЪЛ СИТИ- МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:0

ЧЕРВЕН КАРТОН: Фелайни -Юнайтед (77')

СЪАДИОН: „Кей Си Стейдиъм"

СЪДИЯ: Лий Пробърт

ХЪЛ СИТИ: Харпър, Честър, Доусън, МакШейн, Елмохамади, Мейлър, Хъдълстоун, Куин, Брейди, Н'Дойе, Йелавич (резерви: МакГрегор, Росиниър, Брус, Ернандес, Сагбо, Алуко, Робертсън)

ЮНАЙТЕД: Валдес, Валенсия, Смолинг, Джоунс, Рохо, Блинд, Мата, Ерера, Ди Мария, Йънг, Руни (резерви: Линдегаард, Ван Перси, Фелайни, МакНеър, Блакет, Уилсън)