УЕФА е известила датския елитен клуб ФК Копенхаген, че ще трябва да пътува за Източна Украйна за мача с Днипро Днепропетровск в третия квалификационен кръг в Шампионската лига. Първата среща е в датската столица, но в края на юли ФК Копенхаген трябва да пътува за Днепропетровск, което за момента не се приема добре в скандинавската страна.

Също така те са попитали УЕФА какви са опасностите в Източна Украйна, възможностите за пътуването и евентуалните мерки за сигурност, които домакините ще пердприемат. В пътуването на ФК Копенхаген са ангажирани няколко институции в страната, в това число и Датското външно министерство. 

От клуба обявиха, че се подготвят за пътуването, но нито една авиокомпания или фирма за чартърни полети не иска да лети до Днепропетровск след инцидента със сваления малайзийски самолет. До урегулирането на конфликта между украинското правителство и руски граждани в източната част, представящи се за местни опълченци, УЕФА забрани отбори от двете страни да играят един срещу друг в турнирите и ги размина при жребия.