Националният селекционер Лотар Матеус очаквано не бе особено щастлив след загубата с 0:1 от Беларус в контрола. Германецът призна, че „трикольорите" са изиграли един от най-слабите си мачове и заяви, че само късметът ни е спасил от по-сериозна загуба. Матеус изрази надежди, че националите ни ще си изкарат поуки от загубата и ще покажат различно лице в предстоящите решителни квалификации.

„Много съм недоволен! Не толкова от резултата, колкото от играта, която демонстрира моят отбор", заяви на пресконференцията след загубата от Беларус с 0:1 националният селекционер Лотар Матеус.

„Ще попитам играчите ми като се приберем в хотела, защо играха така плахо. Поздравявам отбора на Беларус за победата и мисля, че това бе един справедлив резултат. Те владееха много стабилно топката и създадоха куп положения за гол", каза още немският специалист.

„Трябва да сме безкрайно щастливи, че не ни вкараха втори, а и трети гол. На футболното поле не винаги грее слънце, понякога се появяват и облаци. Тази вечер над българския отбор се изля порой", опита се да обясни образно как е изглеждал националният ни отбор Матеус.

„Надявам се в следващите мачове, да играем по-добре от това, което показахме срещу Беларус", завърши Матеус.