Икер Касияс сподели, че няма да бърза да прекратява спортната си кариера. Бившият вратар на Реал (Мадрид), който премина в Порто през лятото заяви, че се чувства добре както психически, така и физически и е готов да се изявява под рамката още известно време, стига разбира се да не го сполети някоя контузия.

„Не съм на 24 години, а на 34. Но все пак се чувствам добре, както физически, така и психически и мисля, че мога да играя още доста време, стига да не ме сполети някоя контузия.

Вратарският пост е специфичен, като футболист, играещ на тази позиция може да се изявява по-дълго време", започна Касияс, който не подмина и темата за адаптацията си в новия си клуб.

„С всеки изминал ден се чувствам все по-добре. Адаптирам се отлично. Разбира се, има и неща, които ми липсват - семейството, близки, приятели. Преди години не съм и предполагал, че мога да играя извън Испания, но се случи".

„Сега се намирам в нов етап от живота си. Имам ново предизвикателство. Не е същото като Реал, но съм доволен", добави Сан Икер.