Георги Илиев-Майкъла анализира пред Topsport.bg мачовете от десетия кръг на „А" група. Акцентът очаквано падна върху трите големи дербита: Левски-Лудогорец, Ботев (Пд)-Локо (Пд) и Берое-ЦСКА. Илиев сподели, че е бил абсолютно сигурен в успеха на столичните грандове, като неговите похвали заслужиха Анотнио Аниете (Левски) и Антон Карачанаков (ЦСКА). Майкъла на спести суперлативите си и към треньора на Ботев Велислав Вуцов, който по негови думи, е изградил един много силен отбор. Не такова е мнението му за градските съперници от Локомотив, като Илиев предрече изпадане на „смърфовете" във втория ешелон.

Като за финал, бившият ценър-халф посъветва феновете на Славия и Локо (София) да построят паметници на своите финансови благодетели - Венци Стефанов и Николай Гигов.

ЛЕВСКИ-ЛУДОГОРЕЦ (3:2)

Отборът на Левски ми спечели една хубава вечеря, тъй като бях заложил за успех на „сините". Лудогорец определено мислеше за битката с Реал (Мадрид), бяха раздвоени. Играта на Левски в нападение бе много силна. Испанците Бедоя и Аниете изнесоха невероятен мач. Прави ми впечатление, че срещу силните се представят на висота, а срещу по-непретенциозните съперници се крият по-терена. Смятам, че и двамата са добри попълнения, въпреки негативните коментари по техен адрес.

Гонзо прави всичко възможно за Левски. Вековниците лека-полека започват да си стъпват на краката и да заемат полагащото им се място в таблицата. Няма как да не отречем, че домакините имаха и сериозен късмет. Първо грешката на Владо Стоянов за първия им гол, а след това и гредите на Абало и Ангуло. Лудогорец нека не се оплаква от съдията, а да търсят вината в себе си. Проличаха си доста проблеми в тяхната отбрана, а също така изпуснаха и да вкарат поне още няколко гола  в мрежата на Пламен Илиев. Съдийството на Георги Кабаков за мен бе на едно много добро ниво.

БЕРОЕ-ЦСКА (1:2)

Бях убеден на 1000% в победата на ЦСКА. Берое ще трябва да чака още 25 години, за да победи „армейците". Надиграха ги тотално. Случаен вратарски гол изведе заралии напред. Бе спестена чиста дузпа за ЦСКА, не може да избиваш с ръце на линията, а реферът да отсъжда ъглов удар. Столичани играха много стабилно, но отново си проличаха и някои проблеми в защитата.

Трябва да се благодари на Антон Карачанаков, който за пореден път спасява „червените". Този играч не заслужава да бъде резерва. Изпълнява по-отличен начин преки-свободни удари. Нужно е да му се гласува повече доверие, а не отново да се залага на прехвалени чужденци. Казват, че не се представил добре срещу Монтана. Ами как да играе, когато около него са само чуждестранни състезатели. Бих отличил и Тони Силва. Много силен, много интересен футболист с голямо бъдеще. Време е Якуб Дивиш да седне на пейката, в клуба имаме млади и талантливи вратари. Треньорският щаб обаче се страхува да им гласува доверие. Като цяло, обобщението ми е, че Берое е много добър отбор, но не и срещу ЦСКА. Имат страх от „армейците".

БОТЕВ (ПД)-ЛОКО (ПД) (2:0)

Дерби на Пловдив нямаше. Едните играеха, а другите рушаха. Ботев закономерно спечели трите точки. Прави чест на Вили Вуцов, че е изградил един толкова силен и приятен отбор. Личи им, че на тези млади момчета много им се играе футбол. Доставят удоволствие на своите фенове. Ботев възкръсна! Видя се, че с доста по-малък бюджет и български играчи, клубът също може да бъде фактор в „А" група. Интересно ще ми е да видя Ботев при визитата им на ЦСКА.

Локо (Пд) се опитаха да играят, но нямаха шанс. С тези игра-толкова. Нищо чудно и да изпаднат. Това, което чувам, че феновете издържат клуба, несериозно е.  Имат опитни футболисти, но те нямат както физическа, така и психическа издръжливост.

СЛАВИЯ-ХАСКОВО (1:0)

Трудна, но много важна победа за Славия. Нека малко се съживят, че го бяха закъсали сериозно. Феновете на Славия непрекъснато искат оставки... Те са 67 човека публика, а непрестанно желаят нечие уволнение. По-добре да си купуват билети и да се радват, защото ако го нямаше Венци Стефанов, този отбор можеше и да не съществува. Нещо повече, трябва да са му благодарни, че издържа клуба, плаща заплатите на време и т.н

ЧЕРНО МОРЕ-ЛОКО (СФ) (0:1)

Локомотив (Сф) залага на затворена игра, разчитайки на контраатаката. До този момент това им дава дивиденти, като по същия начин бе постигната и победата над Черно море. Единствената грешка на „железничарите" беше дербито им с ЦСКА. Тогава те тръгнаха да се надиграват със своя опонент и загубиха сериозно. Локомотив е интересен отбор и могат да победят всеки. Подобно на Венци Стефанов, феновете на Локо пък трябва да издигнат паметник на Николай Гигов, който вече толкова години издържа клуба.