Остават още два месеца до края на сезон 2014, а към момента по всичко изглежда, че битката за оставащите три места на Мастърса в Лондон ще бъде повече от оспорвана. Анди Мъри е един от шестимата тенисисти с реални шансове за класиране, но пред медиите шотландецът заяви, че попадането сред осемте най-добри не е сред основните му цели.

"Не мисля да променям сериозно графика си, за да успея да се класирам. Ако трябва да бъда честен, това не е сред основните ми цели. Разбира се, че би било хубаво да се класирам, тъй като това е един страхотен турнир. Вече на няколко пъти съм участвам в него и беше чудесно, но не искам да се претоварвам, играейки прекалено често до края на сезона", коментира Мъри, който през тази седмица загуби позицията си в Топ 10 на световната ранглиста.

Припомняме ви, че до края на сезона Анди Мъри е подал заявка за участие единствено на Мастърсите в Шанхай и Париж, но в същото време световният №11 спомена, че е възможно да играе и на един от турнирите в Пекин или Токио.

"Ще съставя правилно графика си. Може би ще участвам на още един турнир преди Шанхай, но засега не знам кой точно ще бъде той. Но определено няма да се претоварвам само за да се класирам за Мастърса в Лондон", завърши Мъри.