Дни след като Леброн Джеймс взе решението си да напусне Маями Хийт, за да се върне в родния Охайо и да облече отново екипа на Кливланд, бившият му съотборник Дуейн Уейд го подкрепи чрез послание в социалната мрежа Тwitter.

Ето какво написа гардът на Маями, който избра да остане там и следващите два сезона:

"Като приятел и съотборник аз съм тъжен да видя, че моят брат напуска, за да поеме по нов път. През 2010 година ние решихме да дойдем заедно с една цел - да спечелим шампионата и успяхме. В началото, когато се присъединихме към лигата, ние бяхме приятели и успяхме да създадем една нечуплива кост през последните 4 години. Нашата съвместна работа винаги ще бъде много специална за мен както в личен, така и в професионален план.

Ние споделяхме нещо уникално и той винаги ще бъде част от моето семейство. Леброн взе правилното решение, защото домът е там, където е сърцето ти. Аз знам, че не беше лесно да вземе това решение, но го подкрепям във връщането му към родните корени. Като организация, общество и индивидуалности, ние постигахме целите, които си поставихме, когато подписахме заедно. Ние сме шампиони!".