Последният национален селекционер, извел тима ни до голям форум - Пламен Марков, сподели мнението си пред Topsport.bg за случващото се в представителния ни отбор.

Според специалиста, Любослав Пенев носи отговорност за негативните резултати, но не той е виновникът за загубите от Хърватия и Норвегия.

Според Марков времето на президентa на БФС Борислав Михайлов трябва да си ходи, тъй като е имал достатъчно време на разположение, за да направи нещо положително във футбола ни.

Според него евентуално уволнение на Любо не би било решение на проблема, тъй като играчите ще останат едни и същи.

„Всеки треньор носи своята си отговорност. Аз не виждам, ако Пенев бъде сменен какво ще се промени. Играчите са си същите, те са тези,  които имаме. Те правят разликата на терена. Разбира се, важни са самите изисквания, тактиката на треньорите, но те са самите изпълнители".

„В мандата си президентът Михайлов нищо друго не е направил освен да сменя треньори и това се случва с една едничка цел - за да запази себе си. Станаха много треньорите, които не стават. Винаги президентът е добър. Всичко в този живот се измерва с резултати. Естествено кой е за смяна вече", заяви специалистът.

„Нали имаше треньор чужденец. Този чужденец да не би да сте го назначили вие или аз? Нали беше назначен от същите тези хора. Би било редно да се питат тези хора - защо тогава са го назначили като не става и защо, ако е бил добър го махат", сподели Пламен Марков пред Topsport.bg.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ПЛАМЕН МАРКОВ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!