Отборът на Литекс може и да запази мястото си в "А" група, научи Topsport.bg!

Както стана ясно преди броени минути, има реална опасност "оранжевите" да напуснат елита на страната, ако Българският футболен съюз прецени. В дисциплинарния правилник има точка, според която ловчанлии могат да бъдат изхвърлени от елита. Според член 28 на наредбата една от санцкиите е изваждане на тима от групата, ако част от състезателите или целият отбор напуснат терена, което да доведе до прекратяване на дадена среща. "Оранжевите" направиха именно това в двубоя си с Левски от "А" група тази следобед. Също така футболистите на Литекс, които напуснаха терена, могат да се окажат със спрени права за една година.

Това обаче може и да не се случи и дори няма да е прецедент, ако Литекс не бъде санкциониран.

През сезон 1999/2000, по време на двубоя между Олимпик и Велбъжд (Кюстендил) мачът в Стара Загора е прекратен, заради нахлуване на агитката на домакините на терена и последвало изваждане на отбора от президента Станислав Танев. Гостите водят с 1:0.

Феновете са разпръснати от полицията, след като са окупирали отново паркинга и изхода на стадиона.

Наказанието е служебна победа за гостите с 4:0, Берое е глобен с 3000 лева въпреки че по правилник трябва да бъдат извадени от групата. Това обаче не се случва!

Причините за изваждането на отбора тогава и сега са различни, но е факт, че до наказание може и да не се стигне!