Сериозни проблеми има Берое преди днешното си гостуване на шампиона Лудогорец в Разград. Заралии се изправят срещу пряк съперник за челните места, но съставът на Петър Хубчев е доста обезкръвен.

Освен наказанието на Георги Динков, който пасна идеално в халфовата линия, заралии ще трябва да се справят днес и без още един несменяем титуляр. Много по-сериозната загуба е отсъствието на звездата на тима Атанас Зехиров. Десният бек, който впечатлява с постоянството си през последната година и стигна дори до националния отбор, е с контузия. Зехиров отпада твърдо за мача в Разград, като вчера не замина с отбора за лагер.

По информация на "7 дни спорт" Зехиров е с разтежение, което ще отнеме известно време, докато се възстанови. Има възможност националът да пропусне всички останали мачове до края на годината, което без съмнение е сериозен удар по амбициите на "Берое" и Хубчев.

В състава на заралии има доста новини, като треньорът ще предприеме няколко рокади. Петър Хубчев ще заложи на 4-5-1, като все още не е ясно кой ще застане на вратата, но е доста вероятно Илко Пиргов да смени неубедителния Благой Макенджиев. Вместо Зехиров на десния бек ще застане Венци Василев, а в халфовата линия се завръща Игор Джоман. Атаката на заралии ще води Спас Делев, като гостите ще разчитат на бързината на Шилото от село Ключ. Вчера стана ясно, че фенклубът на "Берое" организира екскурзия и минимум един автобус ще пътува до Разград въпреки работния петъчен ден.

Освен с големите си кадрови проблеми "Берое" ще трябва да се изправи и срещу традициите. Заралии са абсолютно капо в Делиормана в досегашните си мачове срещу шампионите. За първенство "Берое" има 3 загуби, но взе и два хикса от шампионите. Едното равенство е в последната среща през месец май тази година, когато "Лудогорец" се спаси с дузпа в края.

В същото време шампионите от "Лудогорец" няма да направят нито една промяна в стартовия си състав за двубоя днес. Георги Дерменджиев ще заложи на същите 11, които започнаха и преди седмица срещу "Славия" на "Овча купел". Очаква се шампионите отново да направят ранна смяна с Венци Керчев, който беше изваден още в 18-ата минута на мача с "белите".