Трансферната сага „Димитър Бербатов" най-накрая приключи! От тази вечер, родният нападател официално е играч на английския Фулъм. Българинът успя да осъщесви трансфера си от „Олд Трафорд" на „Крейвън Котидж", след като премина успешни медицински прегледи и парафира договора си с лондонския клуб.

Новината за българските медии бе официално потвърдена от неговия мениджър Емил Данчев, който потвърди сделката, въпреки, че в клубния сайт на „котиджърс" все още няма потвърждение на думите му.

Това ще бъде вторият лондонски отбор на Димитър, след като в преиода  2006-2008, той защитаваше цветовете на Тотнъм. Този трансфер със сигурност няма да се хареса на феновете на Спърс, които бяха омайвани от Митко,че той никога няма да играе за друг клуб от столицата освен техния.

Като цяло Бербо си спечели доста негативи в Италия, където финтира Фиорентина и Ювентус, като в последните моменти се отказа от договор и с двата клуба, избирайки да остане на Острова, където ще играе под ръководството на неговия бивш наставник в Тотнъм и добър приятел Мартин Йол.

Очаква се в неделя Бербатов да даде пресконференция, на която да обясни защо предпочете офертата на лондонския тим пред тази на италианския гранд Ювентус.

Предполага се, че бившият капитан на българския национален отбор ще дебютира за Фулъм  в събота. В третия кръг от Премиършип Фулъм гостува на Уест Хем, като до този момент тимът има победа (Норич с 5:0) и загуба (Манчестър Юнайтед с 2:3) в шампионата.

Това ще бъде четвъртият чуждестранен клуб за Митко в неговата кариера. Досега той е  играл за тимовете на Байер (Леверкузен), Тотнъм и Манчестър (Юнайтед).

КРАТКА СПРАВКА ЗА ФУЛЪМ:

Фулъм е един от най-старите лондонски отбори, основан е през 1879 година. Основатели на клуба са богомолци от църквата в Стар Роуд,Западен Кенингтън. В началото клубът е с аматьорски статус, но в първата си професионална година 1989 печели Западната лондонска лига.

Клубът няма никакви успехи на домашната сцена, като за такива единствено могат да се броят шампионските титли в Чемпиъншип (1949и2001), както и първи места в долните дивизии на Англия.

Със „златни букви" в историята на клуба остава сезон 2009/2010, когато „котиджърс" водени от Рой Ходжсън играят финал за Лига Европа, изгубен от Атлетико (Мадрид).

Играят срещите си на „Крейвън Котидж", а най-известните футболисти на тима са ДжониХейс,Джордж Коен, Кри Колмън, Едвин Ван др Сар, Стед Малбранк и Дани Мърфи.