ЦСКА победи с убедителното 6:2 Рилски спортист в контролата, която двата отбора изиграха в Самоков пред около 1000 зрители. Точни за "армейците" бяха Йордан Тодоров на два пъти и по веднъж Георги Чиликов, Стойко Сакалиев, Зе Руй и Валентин Илиев. За самоковци се разписаха Никола Бойчев и Димчо Маринов, като и двете попадения бяха от дузпи.

"Червените" съумяха да поведат с 3:0, но до почивката "скиорите" намалиха на 2:3. В началото на второто полувреме с два бързи гола играчите на ЦСКА си върнаха преднината от три попадения и доведоха резултата до 5:2.

През първата част футболистите на ЦСКА и Рилски спортист се отбелязаха цели 5 попадения. Възпитаниците на Стойчо Младенов набързо вкараха три гола във вратата на Рилецо. Новото попълнение на ЦСКА Георги Чиликов дебютира по отличен начин за "армейците", като откри резултата още във 2-ата минута. Снажният таран се разписа с глава след центриране от корнер на Маркиньос.

В 8-ата минута Маркиньос изведе Чиликов, но бранител на Рилецо му изби топката от краката. Топката обаче попадна в Йордан Тодоров, който на празна врата реализира с глава - 0:2.

В 13-ата минута отново Данчо Тодоров записа името си сред голмайсторите. Халфът получи топката от Кирил Котев и се озова сам срещу Бело, преодоля го и вкара за 3:0 за ЦСКА.

В 15-ата минута бранителят на ЦСКА Александър Бранеков фаулира Фидел в наказателното поле на "червените" и последва дузпа за самоковци. От бялата точка точен бе Никола Бойчев, който намали на 1:3.

В 32-ата минута Захариев от домакините напредна и бе фаулиран от Наварини в наказателното поле на ЦСКА. От точката на дупата точен за "скиорите" бе Димчо Маринов, който не остави шанс на влезлият малко преди това на терена Илко Пиргов.

След почивката "червените" продължиха да атакуват и да контролират играта, като това даде резултат. Първо в 48-ата минута Стойко Сакалиев засече с глава центриране на Кабус за 2:4, а секунди след това Велизар Димитров направи двойно подаване с Флорентин Петре, който изведе Велизар в наказателното поле, но ударът му се отби в гредата. Кълбото попадна в Зе Руи, който засече топката за 2:5.

В 64-ата минута Валентин Илиев се включи в атаката на ЦСКА и при изпълнение на корнер от Кабус, бранителят засече топката с глава и наказа Емил Михайлов за 2:6. По този начин защитникът отпразнува 27-ия си рожден ден с попадение.

Малко преди края на срещата Кабус центрира в наказателното поле, където Сакалиев свали на Ланзаат, който на празна врата от един метър прати топката в аут и преднината на ЦСКА с 6:2 над Рилецо остана непроменена.

Контролата от трибуните изгледа новото попълнение на ЦСКА Хосе Луис Гарсес. Панамският национал е изостанал с подготовката и вероятно ще направи неофициален дебют за "червените" в някоя от следващите проверки. Заради контузии участие в мача с Рилецо не взеха защитниците Роберт Петров и Мартин Ковачев. Следващата контрола на ЦСКА е срещу Миньор (Перник) и ще се играе в събота.

РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЦСКА 2:6
0:1 Георги Чиликов (2), 0:2 Йордан Тодоров (8), 0:3 Йордан Тодоров (13), 1:3 Бойчев (15-дузпа), 2:3 Димчо Маринов (33-дузпа), 2:4 Стойко Сакалиев (48), 2:5 Зе Руй (49), 2:6 Валентин Илиев (64)

РИЛСКИ СПОРТИСТ: Юсуф Бело (17-Емил Михайлов), Стефан Карагеоргиев, Иван Василев (52-Кирил Александров), Иван Иванов, Никола Бойчев, Мамаду (65-Христо Петров), Калин Щърков, Ивайло Захариев, Здравко Мойнов (73-Васил Петров), Димчо Маринов (57-Петър Колев), Фидел (52-Росен Николов)

ЦСКА, първо полувреме: Ивайло Петров (30-Илко Пиргов), Йордан Тодоров, Александър Тунчев (капитан), Кирил Котев, Александър Бранеков, Тодор Янчев, Жулиано Наварини, Удоджи, Маркиньос, Кевин Амунике, Георги Чиликов

ЦСКА, второ полувреме: Илко Пиргов (61-Оливер Ковачевич), Валентин Илиев, Куидо Ланзаат, Даниел Моралес, Никола Вуядинович, Георги Илиев, Абдер Кабус, Велизар Димитров, Флорентин Петре, Зе Руи, Стойко Сакалиев

Самоков, стадион "Искър" - 1000 зрители
Съдия: Петър Тончев
Жълти картони: Мамаду, Фидел (Рилски спортист)

Тук може да откриете подробна информация за контролите през това лято!!!

Как играха новите попълнения