Ръководството на Лудогорец е много близо до финализирането на трансфера на Джоди Лукоки, пише "Тема спорт". Роденият в Заир флангови играч вече бе в София, където се срещна с шефовете на шампионите и обсъди възможността да сложи фланелката на "орлите".

"Шансовете на Лукоки да остане в Цволе и след лятото са нищожни. Почти сигурно отива в Лудогорец", информираха вчера медиите в Ниската земя.

Макар и лаконичен, юношата на четирикратния европейски шампион Аякс призна:

"Доволен съм от проведените разговори. Предстоят обаче нови такива."

Шампионът на България се надява, че ще успее да уреди трансферната си цел за предстоящия подготвителен лагер в Австрия. От "Лудогорец Арена" вече са уточнили параметрите по сделката с колегите си от Цволе. Остава само трикратният шампион на Холандия с Аякс да се разбере за личните си условия.

След като преминава през всички формации на "Амстердам Арена", 18-годишният Джоди дебютира за Аякс на 19 януари 2011 година при победата с 2:0 над Фейенорд.

За три години под ръководството на легендарния Франк де Бур Лукоки записва 39 мача с 5 гола във всички турнири.

Сезон 2013/2014 националът на ДР Конго прекарва под наем в Камбур, където записва 34 мача с 2 гола, а миналия - в Цволе. За последния си клуб 22-годишният играч се отчита с 2 гола в 20 мача.