Кливланд спечелиха гостуването си срещу Атланта в мач номер едно от финалите в Източната конференция на НБА с 97:89 и поведоха с 1:0 в серията.

Отличен мач за гостине направиха ЛеБрон Джеймс и Джей Ар Смит, които реализираха съответно 31 и 28 точки. Смит, който започна мача от пейката, показа завидна точност при стрелбата, като бе точен в 10 от 16 изстрела, включително и в 8 от 12 опита от тройката. ЛеБрон пък прибави 8 борби и 6 асистенции към актива си, като така задмина Майкъл Джордан в класацията за най-много срещи в плейофите с поне 30 точки, поне 5 борби и поне 5 асистенции. Краля е вече с 52 такива двубоя, докато легендата на Чикаго остава с 51.

Двубоят бе доста равностоен, макар и в един момент в началото на последната четвърт Кливланд да успя да поведе с цели 18 точки. Но това не отказа домакините и по-малко от минута преди края те успяха да стопят изоставането си до едва 4 пункта при 87:91. За повече обаче играчите на Атланта нямаха сили.

Пет минути преди края на срещата пък за Атланта с контузия напусна Демар Керъл. Все още не е ясно до колко е сериозна тя, но именно той е човекът, който е натоварен да пази ЛеБрон Джеймс и в същото време е топ реализатор на тима в плейофите досега.

Най-полезен за домакините бе гардът Джеф Тийг, който вкара 27 точки. Центърът Ал Хорфорд приключи с 16 точки, а Пол Милсап добави 13.

За тима Кливланд, който се е прицелил в първи финал в Лигата от 2007 година насам, с "дабъл-дабъли" от по 14 точки и 10 борби и 10 точки и 11 борби завършиха Тристан Томпсън и Тимофей Мозгов. Мач номер 2 от серията е в петък отново в Атланта.