Тимът на Лион стигна до осминафиналната фаза в Шампионската лига, след като надигра като гост Рейнджърс с 3:0 като гост.

Първото попадение в срещата реализира Сидни Гову през първата част, а в рамките на пет минути Карим Бензема реши всичко с две попадения в 84-ата и 88-ата минута.

В началото на срещата домакините упражниха лек натиск към вратата на Лион, но в четвъртата минута атака Жуниньо изведе Гову в прекрасна позиция, но нападателят прати кълбото встрани от вратата.

В 16-ата минута Сидни Гову откри резултата в полза на френския тим, след като с прецизен удар матира вратаря на домакините, който бе отразил удар на Карим Бензема. След десет минути Бензема се впусна към вратата на Рейнджърс и подаде на Бен Арфа, който излъга двама бранители на домакините, но се засуети и топката му бе отнета.

в началото на втората част Хътън центрира, но кълбото бе избито с мъка от Веркутър, а след него и Скилачи се намеси отлично и предотврати опасността пред вратата на Лион. В 57-ата минута Тулалан беше подкосен от Куеляр, който получи жълт картон. След изпълнението на прекия свободен удар от страна на Жуниньо топката нацели напречната греда. След три минути Хемдани центрира от пряк свободен удар, Куеляр игра с глава, но изпрати кълбото над вратата.

В 68-ата минута жуниньо падна за дузпа, но съдията Микел не я отсъди. В 79-ата минута двата тима пропуснаха по една изгодна ситуация. Бензема пропусна като на два пъти не успя да преодолее вратаря на домакините, а в ответната атака Даршевил, който се появи на терена на мястото на Папач не успя да вкара от перфектна ситуация, но кълбото се удари в гредата и излезе.

Така дойдоха и минутите на Бензема. В 84-ата минута той се възползва от грешка в защитата на на домакините и с плътен удар матира за втори път вратаря Макгрегър, а след четири минути с топовен шут вкара трето попадение във вратата на Рейнджърс и реши изхода на срещата.

В последната минута Даршевил от състава на домакините си изпусна нервите и получи директен червен картон.