Най-мащабните промени в ДЮШ на ЦСКА бяха официално оповестени от изпълнителния директор Пламен Марков пред колегите от  Viasport.bg.

Както ви информирахме още вчера, петима треньори са уволнени, шестима остават на работа, а има новопривлечен и това е Методи Деянов, който поема старшата възраст (набор 1997-1998) в Елитната юношеска група до 19 г.

В ЦСКА остават Антон Димитров (Елитна до 17 г., набор 1999-2000), Сашо Борисов (Елитна U15, набор 2001-2002), Владимир Манчев (набор 2003), Атанас Борносузов (набор 2004) и Емил Димитров (набор 2005). Ще се прави и още една подготвителна възраст - за родени 2006-2007 г.

Днес и утре от името на ПФК ЦСКА АД отборите ще бъдат картотекирани за участие в Елитните юношески групи до 17 и 19 години, първите кръгове на които стартират в събота. В U17 ЦСКА приема Берое, а при по-големите гостува на Черно море (Варна).

Нает е автобус, формацията ще пътува в петък за морската столица. Всеки треньор ще има помощник - свой колега от ДЮШ, за мачовете в националните първенства.

ЦСКА най-вероятно няма да участва в турнира за Купата на БФС, тъй като и трите възрасти този сезон се явяват междинни за "червената" школа.

Интересен е начина, по който на Армията решиха да отсеят футболистите за отборите в трите Елитни юношески групи - с двустранни игри на изкуствения терен. Вчера бе подборът за U17, днес за U19, а утре - за U15. Едни срещу други играят момчета от основната и следващата възраст, като отборите са смесени.

Комисията по избора включва шефа на школата Спас Джевизов и останалите треньори. Днес Пламен Марков присъства лично, вероятно и утре ще е така на "кастинга" за U15. Във всяка възраст остават по 22-ма състезатели, като бройката може да достигне до 25.

Вече бе тиражирана една похвална и наистина добра новина - таксите падат. Все още не е ясно къде ще домакинства ЦСКА U19 - заради изискването за тревен терен до октомври. В краен случай може да се използва стадион "Българска армия", увери Марков. В U15 и U17 ЦСКА ще приема съперниците си на изкуствения терен в "Царско село" - както досега.

Ясно е, че десетки деца и юноши напускат ЦСКА. Някои от тях вече си намериха нови школи. Като например Лудогорец - в Разград продължават да вземат "на едро" от "червените".

Вижте всички треньори по възрасти и първенствата, в които ще играят:

Юноши старша, родени след 1 януари 1997 г.

Елитна юношеска група до 19 г.

Треньор: Методи Деянов

 

Юноши младша А, родени след 1 януари 1999 г.

Елитна юношеска група до 17 г.

Треньор: Антон Димитров

 

Деца А, родени след 1 януари 2001 г.

Елитна група до 15 г. - Югозападна зона

Треньор: Сашо Борисов

 

Подготвителна група, родени след 1 януари 2003 г.

Градско първенство, футбол 11

Треньор: Владимир Манчев

 

Подготвителна група, родени след 1 януари 2004 г.

Градско първенство, футбол 9

Треньор: Атанас Борносузов

 

Подготвителна група, родени след 1 януари 2005 г.

Градско първенство, футбол 7

Треньор: Емил Димитров

 

Треньор на вратарите е Веселин Яневски.