Мигел Бедоя направи любопитно сравнение между Левски и Реал (Мадрид), в интервю за испанския "Марка".

Бедоя разкри и как се е стигнало до преминаването му на "Герена".

"В Испания положението с клуба ми беше много трудно в икономическо отношение, а предложението от Левски ми се стори атрактивно. Най-важното за мен беше да продължа да играя. А Левски за България е като Реал (Мадрид) за Испания."

"Нашият голям съперник беше ЦСКА, но те вече са аматьори. Иначе Левски е играл много пъти в Европа, има уникална история, а публиката му е най-голямата в страната. Както е и в Реал, изискванията тук са огромни. Трябва да сме постоянно на високо ниво и да се борим за всичко", сподели Бедоя.

Той говори за чувството около "Вечното дерби", както и за големите мачове в отсъствието на "червените" - тези с Лудогорец, както и тези с Литекс.

"С ЦСКА е наистина най-специалният мач. Феновете постоянно ни казват, че победата е задължителна в този двубой. Заради сигурността, този мач се играе на Националния стадион и е много красиво, защото половината стадион е син, а другата половина - червен."

"Има много факли, феновете не спират да пеят. Тази година обаче няма как да ги срещнем, освен ако не се засечем за Купата. За мен ще е прекрасно да се срещнем пак с тях, защото чувството е страхотно, емоцията е много наситена."

"Сега мачовете са с Литекс и Лудогорец. С тях се борим, а отначало никой не очакваше да сме на върха. Трудно бележим, но сме много силен отбор. Миналата година изпуснахме целите си, но сега не трябва да го правим", сподели още Бедоя.

Той говори още и за сънародника си Пепе Мурсия, под чието ръководство дойде на "Герена" миналото лято, както и за предстоящите му желания и цели със "сините". Той иска да играе в Европа, което означава, че ще трябва да поднови договора си с Левски, за да го стори.

"Дойдох при Пепе Мурсия, да. Сега играя и по-назад в халфовата линия, и зад нападателя. Основно действам като плеймейкър, но помагам и в отбрана. Свободен съм да оперирам навсякъде по терена."

"Сега се надявам да играя в Шампионската лига, защото в Испания нямаше как да имам този шанс. Левски може да го постигне, защото има всичко - история, публика, всичко!

Голямата разлика с всички останали в България е, че имаме най-хубавият стадион и терен. Това ни помага да играем красиво и нападателно", сподели още Бедоя.