Себастиан Фетел постигна своята 40 победа при едва второто си състезание за Ферари и това разбира се веднага предизвика сравнения с Михаел Шумахер, който върна титлите в Маранело след повече от 20 години суша. Сега действително има много паралели, защото сушата отново е със сериозна продължителност (последната титла за Скудерията е тази при конструкторите от 2008 г.), но доброто представяне на германеца още от началото на сезона дава надежди за прекъсването ѝ. Бившият пилот Дейвид Култард, който в момента коментира за ВВС, също прави подобни паралели и се връща към ерата на Шумахер и „супер мозъка" Рос Браун.

„Фетел явно е загърбил неуспехите си от миналата година и започва да се движи по стъпките на своя идол Михаел Шумахер", радва се Култард пред The Dominion Post и допълва:

„Разбирам тези сравнения, които се правят между двамата. В неделя Себастиан успя да се пребори с двете коли на Мерцедес, както правеше преди Михаел (Култард явно има предвид, че колите на Макларън, една от които караше той, тогава бяха с двигатели на Мерцедес).

Това през миналата година никой не успя да направи, освен в случаите, когато те имаха технически проблеми. Той се справи чудесно с пазенето на гумите и показа нивото, което се очаква от един четирикратен шампион.

Бях много развълнуван от качването на Фетел на най-високото стъпало на подиума и това не бе защото си спомних времената на Михаел. Просто в този ден Ферари спечели, един чудесен отбор, който остави зад гърба си много трудни времена, и Себастиан показа на всичките си критици, че е фантастичен пилот, когато е във форма".