Хуан Монако се класира за финала на турнира с награден фонд 485,760 евро в Гщаад (Швейцария), след като отстрани миналогодишния финалист Робин Хаасе (6:3, 7:6(4)).

"В началото не играех добре и той набързо поведе с 3-0, но след това успях да намеря ритъма си и поех контрола върху мача. Бях леко нервен във втория сет, тъй като това бе първият ми полуфинал за сезона, но в крайна сметка просто се отпуснах и заиграх своя тенис", сподели аржентинецът, който с доброто си представяне през тази седмица си осигури завръщане в Топ 100.

"Много съм щастлив, че успях да достигна до финала. През изминалата година не можех да играя в продължение на два месеца след турнира в Токио. Не беше никак лесно, тъй като не успявах да покажа най-добрия си тенис. Радвам се, че в момента съм в добра форма, а победите ще дойдат", добави Монако, който през този сезон трябваше да се справя с травми в гърба, китката и глезена.

За бившия №10 това ще бъде първи финал от година насам и общо 19-ти в неговата кариера, а в опит да спечели титлата ще се изправи срещу испанеца Пабло Андухар, който на полуфиналите преодоля съпротивата на своя сънародник Фернандо Вердаско.