Все по-малка изглежда вероятността българският национал Симеон Славчев да продължи кариерата си в ,А" група от следващия сезон. Играчът е в списъците за лятна селекция на цели 13 водещи европейски отбора.

Новината разкрива белгийско издание, което информира за интереса на местния гранд ФК „Брюж". То допълва, че ръководството на клуба трябва да действа бързо, защото има още 12 конкурента. Изброяват се италианските „Лацио", „Рома", „Киево" и „Верона", руските ЦСКА (Москва) и „Зенит", английските „Уест Хем", „Тотнъм" и „Астън Вила", германският „Кайзерслаутерн", турският „Гапатасарай" и френският „Монпелие".

Скаути на всички тези тимове са наблюдавали изявите му и са ги одобрили. Така че в по-ранен или в по-късен етап може да отправят оферта към „Литекс" за подписа му.

Иначе белгийците информират, че Славчев би бил трансферен удар за ФК „Брюж", защото е определян като Българския Франк Лампард. От там посочват, че подобно на англичанина, българският халф има силен и точен удар, добро позициониране, упражнява преса и като цяло има богат набор от качества.