Бъдещето на Дженсън Бътън и Кевин Магнусен в отбора на Макларън ще бъде дискутирано в началото на месец декември. Това обяви председателят на борда на директорите на британския тим Рон Денис.

След последното състезание за сезон 2014 в Абу Даби той заяви, че вече няма да взима еднолично решенията около пилотския състав, а вместо това те ще бъдат гласувани.

"Не е уместно. Всяко решение трябва да получи подкрепата на акционерите и Борда на директорите. Каквото обаче и да предприемем, това няма да се случи преди началото на месец декември", заяви Денис. Въпреки чебосът на тима не пожела да обяви новината, то абдикиралият испански крал Хуан Карлос вече потвърди новината за преминаването на Фернандо Алонсо в отбора.

Това означава, че Кевин Магнусен и Дженсън Бътън ще се борят за последното титулярно място при пилотите, но не е изключен и вариантът един от тях да остане за тестове и подкрепа.

Договорът ми е до края на декември. Поддържам контакт с отбора, говорих и с Рон след състезанието. Но това се случва след всяко едно Гран при. Няма новини към момента", каза Бътън.