Испанският нападател на Левски- Антонио Аниете бе избран за играч на 26-ия кръг на "А" група, след като вкара хеттрик и изработи две дузпи при успеха с 5:0 над Локомотив (Пловдив).

Той изпревари Владислав Романов от Локомотив (София) и Козмин Моци (Лудогорец) в класацията. Благодарение на тези попадения синята десетка вече е едноличен лидер при реализаторите на първенството с 11 гола.

"Благодаря на всички за тази награда. Много е красива и важна за мен, тъй като са гласували и треньори на противниковите отбори. Благодаря на моите съотборници и феновете на тима, които също допринесоха за нея. За мен е чест да получа тази статуетка", бяха първите думи на испанеца, който вярва в класирането Левски на финал за Купата на България.

"Очаквам пълен стадион и победа. Надявам се "Герена" да е пълен, което ще даде предпоставки за хубав и голям мач с Лудогорец. Дали съм изморен от многото срещи? На мен ми харесва да играя. Това обичам да правя, не съм изморен и искам да играя винаги", категоричен е Аниете.

Испанецът заяви, че финансовата криза на тима не е приятна, но въпреки това не пречи на играчите, които са максимално концентрирани за срещата с шампионите.

"Преди всичко поддържаме нормални отношения с шефовете на клуба и Иво Тонев. Нещата са нормални. Мислим най-вече за мачовете с Марек и Лудогорец. Всичко е спокойно. Очевидно е, че дали си в първата, или втората шестица има голямо значение и мотивацията не е същата. Ние обаче сме Левски и трябва да показваме нашето лице и да защитаваме нашето име. По никакъв начин мачът и резултатът от двубоя с Лудогорец не зависи от това дали ще остана в Левски. За евентуален трансфер в Гърция не желая да коментирам нищо. Горд съм, че има интерес към мен. Сега обаче съм изцяло концентриран върху представянето си в Левски и нито искам, нито пък ще коментирам повече", завърши Аниете.