Левски изживя уникален срам в Търнава! "Сините" загубиха с 1:2 и след изпълнения на дузпи отстъпиха на местния Спартак в турнира Лига Европа. Решителният пропуск направи Христо Йовов при първото 11-метрово изпълнение. Така, Левски приключи европейското си участие още в началото на месец август, изключително срамно постижение.

В първите минути на срещата домакините започнаха по-активно. Още в 1-ата минута Спартак имаше нелош шанс за гол. Вискочил пробва пръв удар в срещата, но топката мина над гредата на вратата на Пламен Илиев.

В 7-ата минута дойде първото положение и за Левски. Христо Йовов изведе прекрасно Даниел Младенов в наказателното поле, но крилото не отправи хубав удар.

В 11-ата обаче прошка нямаше. Левски поведе с 1:0! Христо Йовов изведе прекрасно Младенов отляво. Крилото центрира страхотно, а в наказателното поле Шурд Арш се извиси и с много красив удар с глава откри резултата - 1:0.

Четири минути по-късно стадионът изригна за гол, но напразно. При едно центриране Пламен Илиев изпусна топката, но успя да се хвърли и да я закове току пред голлинията. Двама играчи налетяха на младия страж, но не успяха да му попречат.

В следващите минути играта бе равностойна, като сериозни ситуации и пред двете врати нямаше. Домакините разчитаха предимно на центрирания и мелета в наказателното поле. "Сините" отвърнаха с няколко контраатаки.

При една от тях в 26-ата минута Даниел Младенов имаше нелош шанс, но шутира слабо в ръцете на вратаря.

В 36-ата минута Спартак имаше нов голов шанс. Центриране от фаул отляво по нападението на Спартак, Грос играе с глава, топката минава над напречната греда. Съдията отсъжда засада.

В 41-ата минута домакините имаха претенции и за дузпа. Прохазка е в наказателното поле, Вискочил се разминава с топката, като претендира, че е бил задържан от бранител в синьо. За щастие обаче фаул нямаше.

Второто полувреме започна кошмарно за "сините". Още в 48-ата минута Йордан Милиев се контузи и се наложи да бъде заменен. На негово място се появи Даниел Димов, но това обърка цялата игра на "сините". По този начин Спартак се възползва и изравни. При една атака на домакините в 52-ата минута отбраната на Левски не се подреди добре и топката стигна до Томачек, който разстреля Пламен Илиев от чиста ситуация - 1:1.

Кошмарът за "сините" стана пълен само 6 минути по-късно. Даниел Димов фаулира Мирослав Кархан, след което последва дузпа. Отново Томачек бе точен от "бялата" точка - 2:1 за Спартак (Търнава).

Оттку до края на редовното време Левски игра трагично. "Сините" не създадоха нито една реална голова възможност. В 64-ата минута последва нова грешка в защитата на Левски. Този път Кархан стреля с глава и Илиев прекрасно спаси.

Спартак продължи да атакува и притисна Левски със серия от корнери, при които като по чудо не се стигна до гол. В 85-ата минута потресаваща грешка направи Старокин. Единствено адекватната намеса на Ларс Рисп успя да спаси "сините" от сигурен гол.

В последната 90-ата минута дойде и единственото добро положение за Левски през втората част. Феноменален шут на Гаджев мина на около метър от страничната греда.

В продълженията интересните минути не бяха толкова много. Голови ситуации почти нямаше, само два червени картона. В 97-ата минута Карнота бе изгонен. Малко по-късно уникална простотия направи и Сержиньо Грийн, който бе изгонен също за удар без топка.

В добавеното време Владимир Гаджев пробва страховит удар като този в първия мач, но топката бе избита от стража на домакините.

При дузпите решителен пропуск направи Христо Йовов още при първото изпълнение. След него Арш, Гаджев, Калво и Райков реализираха за "сините". Това обаче не бе достатъчно, тъй като играчите на Спартак (Търнава) не пропуснаха нито една дузпа и заслужено продължиха напред.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!