Берое гостува на Хасково 2009 утре, 29 ноември, в двубой от XVII кръг на „А“ група. Главният рефер на сблъсъка Владимир Вълков от Пловдив ще даде първия съдийски сигнал в 14:00 часа.

Атанас Зехиров продължава да лекува контузия и няма да вземе участие в срещата. Другият сигурен липсващ е Игор Джоман, който е наказан за двубоя заради 5-ти жълт картон получен в последния двубой от шампионата срещу Славия.

Билетите за мача за феновете на Берое ще са на цена 6 лв., а ученическите – на цена 3 лв. В последния XVI кръг на родното първенство „беройци“ завършиха 1:1 със Славия в Стара Загора, а Хасково загуби минимално при гостуването си на столичния Локомотив с 2:1.

Преди изиграването на XVII кръг отборът на Берое има актив от 28 т. и заема трета позиция във временното класиране. Домакините са на дъното със спечелени 4 т.

Владимир Вълков от Пловдив е главен арбитър на срещата. Асистенти ще бъдат Тони Пандарски от Пловдив и Стефан Димитров от Бургас, а в близост до двете футболни врати ще бъдат разположени Вихрен Манев от Русе и Мартин Стоименов от София. Четвърти арбитър е Георги Калудов от Пловдив, а оценка на съдиите ще постави Илонка Джалева.

Двубоят между Берое и Хасково 2009 ще бъде под номер 12 в историята на „А“ група, като досега „беройци“ са записали 9 победи и 1 поражение, а 1 мач е завършил без победител. Головата разлика е 22:9, в полза на Берое.

„Зелените“ са в серия от 5 победи над съперника на ниво А група и три мача без загуба в настоящото първенство. Този сезон възпитаниците на Петър Хубчев победиха Хасково в първия двубой, игран в Стара Загора, с 3:0. Заради лошите атмосферни условия двете полувремена бяха изиграни в два различни дни, а попаденията бяха дело на Венцислав Христов, Жуниор Мапуку и Стефан Спировски.