Нико Розберг бе по-бърз от Люис Хамилтън и в третата тренировка, преди квалификацията за място за Гран при на Абу Даби.

На пистата "Яс Марина" германецът постигна 1:41.856 мин. и изпревари осигурилия си отдавна титлата Люис с 0.281 сек.

Темпото на Хамилтън обаче не беше съвсем представително, тъй като британецът допусна грешка в първата си бърза обиколка, а в нея се движеше с най-добро време след първия сектор. Отново близо до Сребърните стрели беше Себастиан Фетел от Ферари, който изостана само на 0.329 сек от водача.

В началото на сесията поведе Райконен с гумите софт, който беше забележително по-бърз от съотборника си Фетел с близо секунда. Малко по-късно германецът се завъртя на завой 1 и излетя в зоната за сигурност, но се опази от удар в стената.

Още с първото си излизане Розберг с Мерцедес постигна 2-и резултат пред Фетел. Хамилтън обаче беше най-бърз и поведе, слизайки в ниските нива на 1:43 мин. По-късно Фетел подобри резултата си, но отново беше на близ половин секунда от Ледения.

Хамилтън се завъртя на завой 5 и се чудеше дали причината за това не е силният вятър. Проблеми с поведението на колата имаха в Уилямс. Ботас блокираше предните гуми при спиране, а Маса се пързаляше в шиканите.

В Мерцедес първи излязоха с гумите суперсофт за симулация на квалификационна обиколка и Розберг свали до 1:42.2 мин., с 0.8 сек по-добро постижение от досегашното на Хамилтън със софт. Нико след това слезе до 1:41.856 мин, а шампионът от своя страна допусна грешка и се отказа от бързия си тур. Последва нов опит, но той беше с близо 3 десети по-бавен.

В Уилямс бяха много бързи в първи и втори сектор, но в 3-ия губеха цяла секунда спрямо Мерцедес и общия пасив ставаше 1.3 сек. Фетел постигна 3-о време, като изостана от Нико с 0.3 сек. Изненадата беше Перес с Форс Индия, който завърши 4-и, пред Райконен с другия болид на Скудерията.