Новият треньор на дублиращият тим на Черноморец (Бургас) ще бъде Петър Хубчев. Бившият национал и колега на Красимир Балъков се завръща в България след дълъг престой в Германия.

Школата на Черноморец (Бургас) ще бъде оглавена от Пламен Михов, а главен скаут, който ще отговаря за селекцията на новите футболисти ще бъде Огнян Ралев.

До момента Михов заемаше същата позиция в Нафтекс, а Ралев се прочу с няколко неособено успешни периода като треньор на шейховете и технически директор. Той е син на бившия председател на Общинския комитет на БКП в Поморие Стоян Ралев.

"Пирин е отбор, който може да изненада всеки", това заяви на редовната си пресконференция мениджърът на "акулите" Красимир Балъков. В отбора няма контузени след мача с Миньор и той ще може да разчита на футболистите, които изиграха последните няколко кръга със синята фланелка.

Наказан е Ванчо Траянов, а извън групата ще останат Пламен Крумов, Цветомир Цонков и Георги Божилов, които се лекуват след претърпени травми и оперативна намеса.

"Мачът с Пирин е от особена важност и е поредният, който трасира пътят към шестото място в крайното класиране, затова отборът ще подходи максимално концентрирано и отговорно към него. След загубата в Перник, нямаме повече право на грешки", допълни наставникът.

Ектор Гонзалес ще бъде отново в групата за мача, но едва ли ще започне като титуляр, призна Балъков, който очаква и по-масирано присъствие на фенове на последния домакински мач на отбора този сезон.

Същевременно стана ясно, че трима футболисти са  подновили договите си с клуба. Това са Орлин Старокин, който преподписа до 30 юли 2012 година, Венцислав Бонев до края на 2011 и вратарят Паскал Борел - също до края на 2011 година, когато ще бъде вече 34-годишен.

Красимир Балъков призна пред медиите, че са водени разговори с Александър Стоимирович, който има карт бланш от ръководството да си търси нов отбор. Раздялата с него обаче ще стане само при благоприятни финансови условия за клуба, тъй като според мениджъра, Стоимирович е класен футболист и може да играе във всеки добър отбор, не само в българското, но и в други силни първенства.

Договорът на Ванчо Траянов изтича и той от лятото е свободен агент.

Трима футболисти ще бъдат на пробен период в Черноморец  през следващите няколко дни. От вчера с тима се подготвя Енис Хайри, който е национал на Египет. До момента централният защитник Хайри е играл за отборите на Валдхоф (Манхайм), Аахен и Лудвигсхафен, той е на 26 години и притежава немски паспорт.

Вторият играч, който пристига по-късно днес е Франк Бекер на 19 години, вратар на втория отбор на Кьолн. Млад и много перспективен състезател, по националност германец.

Третият футболист, който се очаква да пристигне на пробен период е Алехандро Мелоньо - защитник на 31 години, играл за последно в Мурсия, а в момента състезател на Алмагро (Буенос Айрес). И тримата ще бъдат гледани под лупа, като решенията дали някой от тях ще бъде привлечен, както и за другите футболисти преминали проби, ще бъдат обявени, едва когато договорите с тях станат факт.

Попитан за съдбата на Владислав Стоянов, Балъков уточни, че ако има потенциален интерес към него ще се водят преговори, тъй като в него са инвестирани много средства, като на този етап той не би се наел да коментира бъдещето на вратаря.

Мениджърът каза още, че очаква бързото завръщане на капитана Пламен Крумов, който е ключов играч за схемата на отбора и се надява той отново да заеме мястото си начело на атаката на тима. В заключение Балъков добави, че лятната подготовка вече е начертана, като подробностите за нея ще бъдат съобщени на заключителната пресконференция. Отсега обаче е ясно, че първият лагер ще бъде в Поморие, а отборът се събира на 4 юли.

По време на този подготвителен лагер ще се изиграят три или четири контролни срещи като една от тях ще бъде срещу отбор от "Б" група, а останалите срещу съперници от аматьорските дивизии. Вторият подготвителен лагер ще бъде в Лангенфелд (Тирол, Австрия) от 19 до 28 юли. Той ще включва три контроли, като първата ще бъде срещу сборен отбор на областта, а другите две срещу, както Балъков се изрази, много сериозни съперници.

Последната проверка преди началото на сезона ще бъде на 1 август, когато ще бъде и официалното представяне на отбора за новия сезон. Ден по-късно ще се проведе и първият ден на отворените врати на стадион "Лазур".