Треньорът на Станислав Беньов, който остана предпоследен в надпреварата на шейни на Олимпиадата в Сочи - Георги Вергов, е доволен от представянето. Според специалиста държавата трябва да помага по адекватен начин на този спорт.

"Състезателят ми показа прогрес тук, в Сочи. Всеки манш бе по-бърз от предишния. Нужни са му повече тренировки, защото дребните детайли топят стотни и хилядни в нашия спорт. Видяхте какво се случи при засилката в първи и втори манш - тези грешки вече ги нямаше в третия и четвъртия манш.

Доказахме, че имаме резерви. Има резерви, но няма как да се получи развитие, при условия че ползваме стара шейна от най-ниско качество, осигурена ни от Международната федерация. Тя е латвийска, а най-добрите карат с австрийски и германски. Екипировката ни също е трагична. Нямаме гащеризон, нямаме дори анцузи на отбора. Целият ни бюджет за годината е 50 000 лв. Е, как да стане. За кое по-напред? А шейните са спортът с класирани участници на трета поредна Олимпиада. Вече доказахме, че работата ни не отива напразно. Апелирам за повече внимание и средства от министерството, за да може да надграждаме", заяви пред "Меридиан Мач" Георги Вергов.