Днешният ден ще бъде паметен за всички фенове на МК Донс. Клубът ще домакинства на великия Манчестър Юнайтед в мач от втория кръг от турнира за Купата на Лигата. Въпреки почти нулевите си шансове, домакините плашат „червените дяволи" със своя централен нападател Беник Афобе.

Според мениджъра Карл Робинсън, именно това е футболистът, който може да вгорчи живота на Луис ван Гаал и компания:

„Беник е страхотен млад талант. Притежава физическа мощ, а също така е и много опасен с топка в краката. Бранителите на Юнайтед ще изпитат сериозни трудности срещу него. Гарантирам ви, че ще  отбележи гол", сподели развълнуваният старши-треньор.

Самият Беник Афобе играе под наем при „доновете" от състава на Арсенал. Младокът прекарва цялата си юношеска кариера при „топчиите" като подписва и професионален договор с клуба през 2010-та година. Арсен Венгер обаче така и не му дава шанс за изява в първия тим, давайки го под наем последователно на Хъдърсфийлд, Рединг, Болтън, Милоу и Шефилд Уензди.

За класата на Афобе може да съдим и от това, че той е неразделна част от юношеските национални тимове на Англия. Някои специалисти дори са му предричали по-бляскаво бъдеще от това на Дани Уелбек...