СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред за  мача Лудогорец-Базел, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 22 октомври, от 21.45 часа, на Националния стадион „Васил Левски" ще се проведе футболна среща от груповата фаза на турнира „Шампионска лига" между отборите на Лудогорец-България и Базел- Швейцария.
Припомняме забранените за носене предмети - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и всякакви стъклени предмети - включително и флакони с парфюми, чадъри.

Предприети са всички необходими мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с предстоящата футболна среща.

В самото спортно съоръжение опазването на реда е поето от частна охранителна фирма. Ангажимент на столичната полицията е само охраната на феновете на гостуващия отбор. 
С грижата за обществения ред в зоната около стадиона са ангажирани около 300 от служителите на МВР, а по цялата територия на София за гарантиране на реда ще се грижат около 450 униформени.

В района на храм-паметника „Св. Александър Невски" ще бъде обособена зона, където ще могат да паркират привържениците на гостуващия отбор, след пристигането им в София. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона. На изградените контролно-пропускателни пунктове полицейски служители ще проверяват за носене на забранени предмети и вещи.
За да бъде избегнато струпване на входовете, вратите на стадиона ще бъдат отворени в 19.30 часа.