Наставникът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че двубоят с Байерн Мюнхен е отлична възможност за неговите момчета да докажат пред цял свят своите качества и да отговорят на многото критики, които търпят.

Французинът иска от тях да "отговорят" на поражението от Блекбърн за ФА Къп със силен мач срещу баварците в Шампионската лига, с което да заслужат отново уважението към себе си.

"Мачът с Байерн е отлична възможност да покажем, че имаме характер и че сме хора, които се борят един за друг на терена", коментира Венгер.

"Сезонът не е свършил, поне не и за мен. Предстои ни огромен мач утре вечер и трябва да отвърнем на удара, който получихме от Блекбърн."

Мениджърът на "артилеристите" припомни, че това е първи случай, откакто той е начело, когато Арсенал отпада от отбор от по-ниска дивизия. Нещо, което не може да се каже за редица от другите грандове.

"16 години без загуба от отбор от по-ниска дивизия - никой не е правил това. Неприятно е, че се случи два пъти през тази година, но аз подготвям отбора по абсолютно същия начин, по който съм го правил през всички тези години. Не се притеснявайте, аз също бях изключително разочарован", настоя френският специалист.