Точно 36 дни продължи престоят на Орлин Старокин в Динамо Букурещ. След тридневни преговори бившият защитник на Левски и юноша на ЦСКА подписа едногодишен договор с румънския гранд на 10 юли, съобщава БТВ.

След само едно полувреме игра в шампионатния двубой на Динамо срещу Тимишоара Старокин разбира от приближени до главния мениджър Дино Джордже медии,че вече е ненужен в клуба и ще бъде освободен.Нито треньорът Мирча Редник,нито някои от ръководството на клуба обаче информират българския футболист за желанието да се разделят с него и причините за това.Според агента на играча Генади Вучков не затрудненото финансово положение и обявяването в несъстоятелност на румънския гранд са в основата на развода между двете страни.

Само 6 дни,след като Орлин Старокин разгрогва договора си с Динамо Букурещ генералният мениджър Дино Джордже е уволнен. От клуба не разкриват детайлите за раздялата със своя директор,но за футболна Румъния те са ясни – неспазване на финансовата дисциплина и загубите,които Динамо търпи заради трансфери като този на Орлин Старокин.